Fjerde runde af iværksætterforløb sat i gang

28.06.2017

For fjerde år i træk er 20 danske hardware-iværksættere udvalgt til at deltage i Danish Tech Challenge. De laver blandt andet svejserobotter, monitoreringssensorer til rottekasser og innovative bakteriesensorer.

Faglig sparring, gennemarbejdede forretningsplaner, adgang til netværk, investorer og prototype-værksteder samt mulighed for få afprøvet ideer, produkter og løsninger ude i virkeligheden. Det er afgørende parametre for, om hardware-iværksættere kommer længere end til den gode idé.

Industriens Fond skyder nu, i samarbejde med forskerparken Scion DTU, for fjerde år i træk Danish Tech Challenge i gang – et inkubationsforløb med fokus på modning af højteknologiske virksomheder og iværksættere, der opfinder og producerer fysiske produkter.

I alt 20 startups er udvalgt til at deltage, og skal fra august og frem til januar 2018 igennem et forløb, der udfordrer, udvikler og ind i mellem også udsletter deltagernes idéer. Den virksomhed som klarer forløbet bedst præmieres i sidste ende med Industriens Fonds Iværksætterpris og en check på 500.000 kroner.
 

Fra idé til vækst, eksport og arbejdspladser

Danish Tech Challenge er etableret på baggrund af Industriens Fonds temaindkaldelse om at skabe flere vækstiværksættere i Danmark. Og den agenda er fortsat aktuel.

Med Danish Tech Challenge ønsker fonden at sætte skub på, at iværksættere inden for hardware-området bliver til større virksomheder og på sigt skaber eksport og arbejdspladser. Forløbet sætter deltagerne under pres samtidigt med, at de får adgang til viden, gode faciliteter og netværk. Det er en unik mulighed for at udvikle sig,” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der siden 2014 har stået bag Danish Tech Challenge.

Årets deltagere spænder over kategorierne miljøteknologi, sundhedsteknologi, optik og sensorer, Internet of Things samt flere helt uden for kategori.

"Vi glæder os til at byde de nye Danish Tech Challenge virksomheder indenfor i Forskerparken, hvor de får rig mulighed for at udvikle idéer og teknologier. Vores ambitionsniveau er højt, og vi kommer til at stille store krav til deltagerne," siger Steen Donner, adm. direktør for Scion DTU, der understreger, at det hårde pres på deltagerne virker.

I 2014 blev virksomheden Nordic Power Converters kåret som vinder, i 2015 vandt MedTrace, og senest var det Bifrost Communications, der løb af med sejren, som vinder af Industriens Fonds Iværksætterpris.

Projektet

Læs mere om Danish Tech Challenge og de tidligere vindere her på Industriens Fonds hjemmeside.

Virksomhederne

På projektets egen hjemmeside, kan man læse om det deltagerfelt, der i 2017 udgør Danish Tech Challenge.

Tidligere vindere

Danish Tech Challenge er afholdt tre gange tidligere. Via de tre links nedenfor, kan man besøge de tidligere vindere.

Temaindkaldelse

Danish Tech Challenge udspringer af den temaindkaldelse om vækstiværksættere som Industriens Fond gennemførte i 2013. Sidenhen er flere temaindkaldelser gennemført og de findes alle her på fondens hjemmeside.