FremstillingsGazelle

Industriens Fond støtter uddelingen af FremstillingsGazellen til danske produktionsvirksomheder, der oplever høj vækst.

Gennem mere end to årtier har Dagbladet Børsen uddelt gazelle-priser til danske vækstvirksomheder. Det er gjort i overensstemmelse med fastlagte kriterier omkring en række nøgletal og hvert år fejres gazellerne ved festlige arrangementer over hele Danmark.
 

FremstillingsGazellen fremhæver industrien

I 2016 lanceredes en ny gazelle-pris kaldet FremstillingsGazellen. Hensigten med den nye pris er, at stille skarpt på fremstillingsvirksomheder, der formår at skabe høj vækst i en tid hvor produktionsomkostningerne i Danmark kan være udfordrende og hvor nye teknologier, nye konkurrenter og nye forretningsmodeller konstant medfører ændringer og uforudsigelige markeder.

For virksomheder i industrien kan rejsen fra gode idéer til færdigt produkt være både lang og omkostningsfuld. Prototypeudvikling, test, lovmæssige godkendelser, omstillinger i produktionen, samt den efterfølgende masseproduktion og distribution betyder at vejen mod høj vækst kan blive ramt af gevaldige bump undervejs.

Det betyder til gengæld også, at de virksomheder i industrien, der virkelig formår at skabe en forretning med produktinnovationer, kontinuerlig forretningsudvikling og imponerende vækstrater fortjener et anerkendende skulderklap. Det vil Industriens Fond gerne bakke op om og har derfor besluttet at støtte uddelingen af FremstillingsGazeller.
 

Veje til vækst i industrien

Industriens Fonds mission er at udvikle og støtte nyskabende, inspirerende og økonomisk bæredygtige projekter til gavn for dansk erhvervslivs, og især dansk industris konkurrenceevne. En god konkurrenceevne er vejen til høj vækst, jobskabelse og bedre muligheder på det globale marked.

Der findes mere end 100 forskellige projekter i Fondens aktive projektportefølje. De arbejder for at øge konkurrenceevnen hos de danske fremstillingsvirksomheder. Nogle af projekterne arbejder specifikt med uddannelse af industriens fremtidige medarbejdere, mens andre projekter fokuserer på emner som innovation og eksport.

Her på siden har vi valgt at fremhæve nogle projekter, som på ganske kort tid, har formået at skabe gode resultater i danske virksomheder. Bedre indtjening, hurtigere leveringstider og bedre samarbejde med leverandører og kunder er blot nogle af de positive gevinster, som er kommet ud af projekterne Pricing Excellence, Simplimize og Stram Kæden.

Mange virksomheder har allerede haft gavn af at deltage i et projekt, som er støttet af Industriens Fond. Hvert år søsættes nye projekter, der på forskellig vis arbejder med innovation, eksport, nye teknologier eller nye forretningsmodeller. Mange af projekterne samarbejder med virksomheder undervejs i projektet. Ofte medfører det gevinster i den enkelte virksomhed, sådan som projekterne Pricing Excellence, Simplimize og Stram Kæden er eksempler på.
 

Vær med i nye projekter

Hvis man som virksomhed finder det interessant at deltage i projekter som støttes af Industriens Fond, så kan man tilmelde sig Fondens kartotek over potentielle case-virksomheder. Det kan gøres via linket nedenfor. Ydermere kan man abonnere på Industriens Fonds nyhedsbrev.

Med uddelingen af gazelle-priserne hyldes de hurtigstvoksende danske virksomheder. Et stort tillykke skal lyde til dem alle - både til de dygtige virksomheder i industrien, men selvfølgelig også til alle de andre virksomheder fra forskellige dele af dansk erhvervsliv.

Fremstillingsgazellen

FremstillingsGazellen blev introduceret i 2016 og uddeles som en del af de Gazelle-prisuddelinger, som Dagbladet Børsen står bag. Gazelle-priserne er blevet uddelt i mere end 20 år og man kan læse meget mere om forløbet her.

Veje til vækst

Industriens Fond støtter projekter, der kan være med til at fremme dansk konkurrenceevne. Her på siden fremhæves et par projekter, der blandt andet har medført gevinster i indtjening og lageromsætning hos en række danske virksomheder. Læs mere om projekterne, metoderne, værktøjerne, samt et par virksomhedseksempler ved hjælp af følgende links.

Nyhedsbrev

Ønsker man at modtage Industriens Fonds nyhedsbrev, så kan man tilmelde sig her.