Stort summit om 3D-print

10.10.2018

Den 24. oktober er Dansk AM Hub vært for stort arrangement om 3D-print og additiv fremstilling. Det hele foregår i København og arrangementet er åbent for alle interesserede.

Når dørene åbnes til Danish AM Summit 2018 er der mange forskellige emner på agendaen. Omdrejningspunktet er naturligvis – som navnet antyder – additive manufacturing. Men i mange forskellige afskygninger. Det handler om danske virksomheders arbejde med teknologien og ikke mindst arbejdet med at skabe forretning ud af de muligheder, der ligger i brugen af 3D-print. Men det handler også om samarbejdsprocesser, internationale erfaringer, designudfordringer og ikke mindst forretningsudvikling med udgangspunkt i digital fremstillingsteknologi.

Programmet består af en række danske cases med værdifuld viden og gode erfaringer på området. Men derudover vil der også være internationale talere fra aktører i og omkring industrien. En industri, der oplever markant vækst i disse år og hvor der hele tiden kommer nye aktører ind, og hvor printtider og priser i flere tilfælde er dalende.
 

En dansk indsats med stor rækkevidde

Det er Dansk AM Hub der er vært for Danish AM Summit 2018. Arrangementet skal ses som et led i Dansk AM Hubs brede virke som en samlende institution for danske aktører inden for 3D-print og andre former for additiv fremstilling. Men også med en målsætning om at ruste flere danske iværksættere og virksomheder til at udnytte de nye muligheder, som opstår i kølvandet på teknologiens udvikling.

Dansk AM Hub arbejder tæt sammen med en lang række aktører i Danmark, heriblandt Erhvervsstyrelsen, Teknologisk Institut, Force Technology, DAMRC, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet, Dansk Industri, Københavns Erhvervsakademi og Mercantec. Men Dansk AM Hub rækker også ud af Danmark for at hente ny viden hjem til dansk erhvervsliv, så arbejdet med innovation og nye forretningsmodeller baseret på additive manufacturing kan accelereres og får en højere succesrate.

Dansk AM Hub har været aktiv på den danske scene for 3D-print siden 2017. Siden august har initiativet haft fysisk hjemsted i Valby, hvor en række aktører fra dansk erhvervsliv lagde vejen forbi, da de nye lokaler blev indviet.

Indvielse af AM Hub
Der var mange forskellige typer af printere repræsenteret ved åbningen af AM Hub. Her er det print af mad som er på menuen.

Indvielse af AM Hub i Valby
Diskussioner var der mange af ved indvielsen af AM Hub. Både i forhold til teknologi, men også i forhold til materialevalg og forretningsudvikling baseret på additive manufacturing.

Indvielse af AM Hub - august 2018
Uanset om der er tale om print af plastic, metal eller mad, så er mulighederne mange. Og endnu flere når også andre materialer tages med i ligningen - og det gør de hos AM Hub.

Mads Lebech, Sten Scheibye, Tue Mantoni og Mads Kjøller ved indvielsen af AM Hub
Ved indvielsen af AM Hub var både Industriens Fond og AM Hub repræsenteret. Her er det fra venstre Mads Lebech (adm. direktør i Industriens Fond), Sten Scheibye (bestyrelsesformand for Industriens Fond), Tue Mantoni (bestyrelsesformand for AM Hub) og Mads Kjøller Damkjær (direktør for AM Hub).

Tilmelding

Via hjemmesiden for Dansk AM Hub kan der læses meget mere om Danish AM Summit 2018. Her findes også program og tilmeldingsformular.

AM Hub

Følg Dansk AM Hubs arbejde gennem forskellige kanaler. Dels via deres hjemmeside, men deudover, så kan arbejdet også følges på Twitter og gennem nyhedsbrevet fra Dansk AM Hub.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk