Ny omgang bæredygtigt byggeri

26.10.2016

Med fokus på innovation og vækst i genanvendelse af byggematerialer sættes der nu gang i anden omgang af Sustainable Build.

I kølvandet på Industriens Fonds temaindkaldelse om bæredygtig produktion blev projektet Sustainable Build søsat. Gennem et længerevarende udviklingsforløb samledes parter på tværs af byggeriet for at arbejde holistisk med innovation og vækst inden for bæredygtige byggematerialer. Som følge deraf blev 10 produkter udpeget som de bedste.

I videoen nedenfor interviewes nogle af aktørerne bag Sustainable Build. Derudover er der også udtalelser fra nogle af de deltagende virksomheder og folkene bag de vindende innovationer.

Videoen er mestendels optaget ved Sustainable Builds Accelerator Forum, som blev afholdt i juni 2016. I kølvandet på dette forum, er nogle af innovationerne blevet yderligere støttet, for at sikre udbredelse i byggeriet i mere bred forstand.
 

Ny omgang på vej

Netop i disse dage er arbejdet med anden cyklus af Sustainable Build blevet igangsat. Den 26. oktober afholdtes et indledende møde – et såkaldt Build Up – hvor godt 30 eksperter fra byggebranchen var samlet for at tage hul på endnu omgang, denne gang under overskriften Up-cycling og re-cycling  – hvordan integrerer vi cirkulær økonomi i byggeriets værdikæde?

Projektet

Sustainable Build er søsat af Industriens Fond i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Læs mere om projektet og besøg projektets hjemmeside ved hjælp af de to links nedenfor.

Temaindkaldelse

Sustainable Build udspringer af den temaindkaldelse om bæredygtig innovation som Industriens Fond afholdt i 2014. I alt førte temaindkaldelsen til seks nye projekter. Dem, og tidligere temaindkaldelser, kan der læses mere om her.

Følg projektet

Sustainable Build laver løbende opdateringer via de sociale medier. For eksempel kan projektet følges på Twitter.