Ny guide til medarbejderfastholdelse

08.09.2017

Mentorordning hjælper medrejsende ægtefæller i job. Det kan gøre det yderligere attraktivt for udenlandske nøglemedarbejdere, at slå sig ned i Danmark og i dansk erhvervsliv.

Projektet Career Mentoring Programme arbejder med at få medrejsende ægtefæller ind på det danske arbejdsmarked. Det er ikke en let opgave. Men et målrettet arbejde med mentorforløb som den primære aktivitet, har vist sig at kunne bidrage til medrejsende ægtefællers indtræden på det danske arbejdsmarked.

Erfaringer fra mentorforløbene er nu samlet i en 10-trins mentorguide, der nu udgives på engelsk. Guiden er udviklet for at dele viden og inspirere forskellige aktører og organisationer til at oprette lignende tiltag.

Trin for trin forklarer guiden, hvordan man opretter en succesfuld mentorordning fra de indledende overvejelser om programindhold, rekruttering af mentorer og mentees til forventningsafstemning og evaluering. Endvidere giver guiden gode tips og eksempler fra projektets egen mentorordning, ligesom der gives direkte adgang til en række nyttige værktøjer for praktikeren.

Career Mentoring Programme gennemføres i et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Vidensby og Industriens Fond og sigter altså efter at styrke tiltrækning og fastholdelse af internationale specialister i Danmark.

Projektet

Career Mentoring Programme udføres af Lyngby-Taarbæk Vidensby i samarbejde med Industriens Fond. Læs mere om projektet her.

Guiden

Projektet har udviklet en guide baseret på erfaringerne fra projektforløbet.

Lyngby-Taarbæk City of Knowledge Career Mentoring Guide - Industriens Fond