Intelligent cykellås vandt iværksætterpris

23.01.2020

Efter fire måneders intensiv acceleration er Pentalock, som har udviklet en intelligent cykellås, kåret som vinder af Danish Tech Challenge.

Seks hardware-iværksættere udgjorde finalefeltet, da Danish Tech Challenge torsdag eftermiddag blev afgjort. Iværksættervirksomheden PentaLock løb med sejren og kunne lade sig hylde som vinder af Industriens Fonds Iværksætterpris og den tilhørende check på 500.000 kroner.

Det er mega fedt. Det havde vi virkelig ikke forestillet os. Men vi tror selvfølgelig på produktet selv, og det er fedt at få den anerkendelse. Pengene skal skydes ind i virksomheden, så vi rigtig kan få gang i sagerne. Danish Tech Challenge-programmet har presset os til at skalere hurtigere, prøve nogle ting af og ikke at være bange for at fejle. Så det er en helt anden virksomhed nu end for fire måneder siden,” fortæller Emil Norup, CEO og co-founder af PentaLock.
 

Iværksættere skal blive til vækstvirksomheder

Awardshowet, der blev afholdt i The Plant i København, markerede afslutningen på 2019-udgaven af Danish Tech Challenge. Det højintensive vækstforløb for nogle af landets dygtige hardwareiværksættere sigter efter at hjælpe virksomhederne med at skabe nye innovative produkter, og udvikle sig fra at være talentfulde iværksættere til at blive til levedygtige vækstvirksomheder, der skal være med til at forme fremtidens industri og skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark.

Der er gang i iværksætteriet i Danmark, men der er stadig for få virksomheder, der bliver til vækstvirksomheder og skaber eksport. I Danish Tech Challenge skaber vi rammerne for, at virksomhederne kan accelerere og komme hurtigere til markedet,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond, og fortsætter:

For de fleste af denne type startups er det helt afgørende at sikre tålmodige investeringer til det videre vækstforløb. Men det kræver orden i penalhuset at få investorer med ombord på så tidligt et stadie, så I løbet af accelerationsprogrammets fire måneder bliver virksomhederne igen og igen uddannet og udfordret i deres forretningsforståelse, salg, markedsføring, kapitalrejsning, produktudvikling, jura, godkendelsesbehov og meget mere.

I år er det sjette gang at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overrakte Industriens Fonds Iværksætterpris til vinderen af Danish Tech Challenge. Således er PentaLock nu seneste skud på stammen i rækken af tidligere prismodtagere, hvor de fem andre er Nordic Power Converters (læs mere), MedTrace (læs mere), Bifrost Communications (læs mere), Rosenby Engineering (læs mere) og MiWire (læs mere).
 

Jury lagde vægt på det simple

I løbet af efteråret 2020 har et intenst udskillelsesløb fundet sted bag kulisserne hos Danish Tech Challenge i Futurebox i Lyngby. Her har deltagervirksomhederne boet i samlet flok og hver uge er virksomhederne blevet bedømt på forskellige parametre. Skridt for skridt er feltet blevet indsnævret til årets vinder, PentaLock, som har fået følgende ord med på vejen af juryen:

Det er et enkelt, teknisk godt designet produkt med en stærk IP og et enormt markedspotentiale. Vi mener, at virksomheden har den rette timing, og at de har udviklet et produkt, der er eksisterende løsninger overlegent. Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt.

De fem øvrige finalister - Copenhagen Trackers, FlexLogical, OKTO Acoustics, OptoCeutics og Reshape Biotech - kan, sammen med de øvrige deltagervirksomheder, besøges i samlet flok.

Danish Tech Challenge

Accelerator-forløbet blev søsat i kølvandet på en temaindkaldelse som Industriens Fond udbød i 2013. Læs mere om projektet her.

Vinderen

PentaLock løb med sejren og Industriens Fonds Iværksætterpris. Besøg vindervirksomheden her.

Deltagerne

Der var i alt 20 virksomheder med i Danish Tech Challenge 2019. De kan besøges her.

Fremtidige deltagere kan allerede nu melde sig til Danish Tech Challenge 2020, som løber af stablen senere på året. Sidste Frist for at tilmelde sig er den 10. maj 2020.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Danish Tech Challenge kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk