Nyt initiativ skal støtte virksomheders arbejde med digitalisering

30.01.2018

Det digitale vækstmiljø i Danmark skal udvikles yderligere, så flere virksomheder kan udnytte nye teknologier til at skabe vækst.

Udviklingen inden for teknologier som big data, kunstig intelligens, blockchain, additiv fremstilling, sensorteknologi og Internet of Things går stærkt i disse år. For at styrke den digitale innovation i danske virksomheder og tiltrække talenter og investeringer, er der behov for en ambitiøs indsats på teknologiområdet og inden for forretningsudvikling baseret på digitale fremstillingsmetoder.

Et attraktivt digitalt vækstmiljø indebærer blandt andet, at danske virksomheder har adgang til specialiserede kompetencer og førende viden inden for det digitale felt.
 

Behov for bred indsats

For at sikre sådanne muligheder, er det nødvendigt med en fælles indsats på tværs af virksomheder, brancheorganisationer, universiteter myndigheder og de mange andre aktører, der bidrager til udviklingen af dansk erhvervsliv. Derfor etableres et nyt offentligt-privat partnerskab – Digital Hub Denmark – hvor den danske regering sammen med en række private parter går sammen i en fælles indsats.

Fra fondens side ser vi Digital Hub Denmark som et vigtigt initiativ. Vi har konstateret – gennem en lang række projekter og uddelinger – at digitalisering, data og nye teknologier er udfordrende for dansk erhvervsliv. Særligt for de små og mellemstore virksomheder. Senest har fonden fokuseret på 3D-printteknologien og skabt AM-Hub, der kobler digitale fremstillingsteknologier sammen med de klassiske fremstillingsmetoder og fokuserer på udvikling og nye forretningsmodeller. Samtænkning og samlokalisering af Digital Hub Denmark med netop AM-Hub vil give vigtig synergi, og gøre dialogen med særligt de mindre og mellemstore virksomheder ekstra relevant,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der har støttet etableringen af Digital Hub Denmark med fem millioner kroner.
 

Særligt SMV’erne er vigtige

Netop de små og mellemstore virksomheder fylder meget i det industrielle landskab i Danmark. På den baggrund er det særligt vigtigt at få disse virksomheder med på digitaliseringsvogen – en intention som Digital Hub Denmark og AM-Hub altså i høj grad har til fælles.

Initiativet

Der kan læses meget mere om Digital Hub Denmark her.

AM Hub

AM Hub er et nationalt innovations- og vækstmiljø inden for additiv fremstilling. AM Hub er etableret via en bevilling fra Industriens Fond og der kan læses meget mere om projektet på AM Hubs egen hjemmeside.

Kontakt

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk