MiWire vandt Danish Tech Challenge

28.01.2019

På 200.000 adresser i Danmark og hos mere end tre millioner adresser i Tyskland er noget så simpelt som internetforbindelse en udfordring. Dét problem løser MiWire, som i dag vandt Industriens Fonds Iværksætterpris. Prisen blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik ved et festligt awardshow i København.

Der var seks hardware-startups i finalen, da Danish Tech Challenge 2018 mandag eftermiddag skulle finde sin vinder. Go Dogo, Lapee, MiWire, Nordetect, SolarSack og Trebo leverede hver især gode pitches på scenen og efterfølgende overrakte Hans Kongelige Højhed Kronprinsen Industriens Fonds Iværksætterpris til vinderne fra MiWire. Med avanceret mobil datakommunikation kobler MiWires antenne sig automatisk på eksisterende mobilmaster og forstærker signalet. Det giver mulighed for internetforbindelse i områder, hvor det hidtil ikke har været tilgængeligt. 

Jeg er mega stolt på egne og teamets vegne. Det er en kæmpe ære og en anerkendelse, som er så velkommen efter mange års hårdt arbejde. Når man kommer fra sin kælder, er det at komme ind i sådan et program fantastisk. Vi vidste ikke, hvor dårlige vi var til nogle af disciplinerne, som vi er blevet trukket igennem, så jeg synes det har været det hele værd,” siger David Fleischer, CEO i MiWire og fortsætter: 

Vi løser et problem, som er så åbenlyst, så det er svært at se forbi. Og så tror jeg også, at vi har fundet et sweet spot i markedet – rent timingmæssigt. Det er fantastisk, at vi har kunnet patentere noget så indlysende,” slutter den glade prisvinder.


Øjeblikket hvor MiWire vinder Industriens Fonds Iværksætterpris.

MiWire har udviklet en antenne, der sikrer op til 10 gange hurtigere internetforbindelse end en traditionel antenne, og løser derfor et højaktuelt problem i yderområder med manglende internetforbindelse.
 

Danish Tech Challenge løfter succesraten

Awardshowet den 28. januar markerede afslutningen på Danish Tech Challenge 2018 - et højintensivt acceleratorforløb for landets dygtigste hardwareiværksættere. Niveauet har været højt hele vejen igennem forløbet, og virksomhederne har udviklet sig meget siden august, hvor startskuddet til denne femte runde af iværksætterkonkurrencen lød.

TREBO DTC Kronprins Frederik Danish Tech Challenge Industriens Fonds Iværksætterpris DTU Science Park
I alt 20 iværksættervirksomheder deltog i Danish Tech Challenge. Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik besøgte mange af dem ved uddelingen af Industriens Fonds Iværksætterpris. Her er det TREBO, der får royalt besøg.

For iværksættere, der arbejder med hardware, kan vejen til markedet være lang og omkostningstung. Danish Tech Challenge har derfor til formål at hjælpe hardwareiværksættere, der udvikler nye og innovative produkter, så de kommer ud på markedet og kommer fremtidige kunder til gavn.

Skridtet fra iværksætter til vækstvirksomhed er svært at tage. Derfor har vi fra Industriens Fonds side ønsket os et forløb der styrker iværksætterne og ruster dem til at vokse, skabe arbejdspladser og afsætte innovative produkter – også på eksportmarkederne. Indtil nu har evalueringer vist, at det ønske opfyldes af Danish Tech Challenge,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond, der selvsagt håber, at mange af deltagervirksomhederne går en succesfuld fremtid i møde.
 

stort potentiale og stærk forretningsplan sikrede sejren

Det er et intenst udskillelsesforløb, som de 20 deltagende iværksættervirksomheder har været igennem, siden de i august 2018 flyttede ind i Futurebox i DTU Science Park. Iværksætterne har siden da præsteret fra dag ét og er hver uge blevet bedømt på parametre, der er afgørende for en startups succes. Langsomt er feltet snævret ind til den endelige vinder. Charlotte Vedel, der har siddet i finalejuryen, ser stort potentiale i MiWire:

MiWire var meget professionelle på alle parametre. De har rykket sig, fra de startede i programmet, og har virkelig leveret en fantastisk forretningsplan, samtidig med at de har styr på deres prototype. MiWire skiller sig ud på det punkt, at de leverede super kvalitet meget hurtigt. De løser helt klart et problem for rigtig mange mennesker – det er ikke kun husstande, det er også på skibe og andre mobile enheder, og derfor har de et kæmpe vækstpotentiale,” siger Charlotte Vedel, jurymedlem og COO i LactoBio.

Danish Tech Challenge

Det var femte gang, at Danish Tech Challenge er blevet afholdt. Læs meget mere om projektet her på Industriens Fonds hjemmeside eller besøg alle deltagerne på projektets egen hjemmeside.

Temaindkaldelse

Danish Tech Challenge udspringer af en temaindkaldelse om at skabe flere danske vækstiværksættere, som Industriens Fond gennemførte i 2013. Læs mere om temaindkaldelser i Industriens Fond her.

Vinderen

Vinderen af Danish Tech Challenge 2018 blev virksomheden MiWire.

David Fleischer CEO MiWire

Virksomheden leverer internet i yderområder, hvor internetforbindelser til tider er svage eller svigtende.

Video

Stemningen var god ved arrangementet. Naturligvis hos vinderne fra MiWire, men også i salen blev der både grinet og klappet lystigt undervejs. Stemningsvideoen viser lidt levende billeder fra dagen.

Mere information

Spørgsmål angående Industriens Fonds engagement i Danish Tech Challenge kan stilles til Fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk