Revisorer skal tale om immaterielle rettigheder

28.08.2017

Flere end 3.500 revisorer får nu adgang til et nyt værktøj, så de fremover kan hjælpe virksomheder til at få styr på virksomhedens rettigheder.

Nu kan revisorer – som led i projektet IPR Business Insight – bruge et nyt e-læringsværktøj til at hjælpe virksomheder med at få styr på patenter og varemærker.
 

Vigtigt område

Hvert år taber danske virksomheder milliarder af kroner alene på grund af handel med kopivarer, og det rette patent eller varemærke kan dermed hurtigt blive det mest værdifulde aktiv i en virksomhed.

For mange små og mellemstore virksomheder virker det uoverskueligt at tage hul på arbejdet med IPR og få styr på varemærker og patenter, selv om det er en vigtig del af forretningen. Med det nye værktøj kan revisorer sætte IPR på dagsordenen, når der holdes møder med kunderne og ad den vej hjælpe danske virksomheder med at sætte nogle tanker og handlinger i gang og træffe nogle valg,” siger Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond.
 

Det mest værdifulde aktiv

Det rette patent eller varemærke kan således have en afgørende betydning for forretningen. Dermed kan revisorer i praksis hjælpe med at styrke virksomhedernes forretningsgrundlag og nedbringe det årlige milliardtab på handel med kopivarer ved at bringe den værdifulde viden ind i de virksomheder, de allerede er i kontakt med.

Det nye e-læringsværktøj er, med hjælp fra danske revisorer, udarbejdet som led i projektet IPR Business Insight, der udføres af Patent- og Varemærkestyrelsen med støtte fra Industriens Fond.
 

Omfangsrigt projekt

Det nye værktøj udspringer af projektet IPR Business Insight. Projektets målsætning er at uddanne og skabe værktøjer til de faggrupper, der allerede i dag hjælper små og mellemstore virksomheder med at udvikle forretningen – heriblandt revisorer. Projektet bygger på erfaringerne fra et tidligere projekt, IPR Turnaround, som dokumenterede, at det positivt kan aflæses i et virksomhedsregnskab, hvis man sikrer og benytter sine rettigheder strategisk. Manglende kendskab er blandt de barrierer, der holder danske virksomheder fra at benytte de muligheder, som findes på området for immaterielle rettigheder. Derfor er en række værktøjer nu udviklet.

  • Til revisorer:
    E-læringsværktøj til gratis brug for over 3.500 registrerede revisorer. Værktøjet sætter revisoren i stand til at hjælpe sine kunder med at reducere risici og navigere gennem de mange muligheder, IPR tilbyder.
  • Til innovationsagenter:
    Spørgeguide og digitalt infoværktøj, som kan benyttes til at identificere og håndtere de IP-muligheder og –udfordringer, der knytter sig til den enkelte virksomheds konkurrencefordele.
  • Til eksportrådgivere:
    E-læringsværktøj for cirka 250 eksport-rådgivere, hvoraf 30 er gjort til IPR-ambassadører. Værktøjet sætter eksportrådgivere i stand til at spørge ind til virksomheders IP-udfordringer og hjælpe dem et skridt videre.

Projektet

Det nye værktøj til revisorer er udarbejdet som led i projektet IPR Business Insight. Ved at uddanne og vejlede virksomhedsrådgivere - heriblandt revisorer - er målsætningen blandt andet at sætte immaterielle rettigheder på agendaen hos danske virksomheder. Besøg projektet her.

Værktøjet

På projekthjemmesiden er der adgang til det nye værktøj. Det findes her.

IPR

Industriens Fond har støttet to projekter med fokus på immaterielle rettigheder. Dels IPR Business Insight, dels forløberen - et projekt kaldet IPR Turnaround.