Ny vej til vækst for danske iværksættere

05.11.2018

Innovation Lab Asia er et nyt initiativ, der skal styrke dansk samarbejde med innovationsmiljøer i Asien. Projektet skal blandt andet etablere konkret samarbejde mellem danske iværksættere og asiatiske vidensmiljøer og samarbejdspartnere.

Asien rummer store muligheder for danske iværksættere og mindre virksomheder. Alligevel udgør manglende internationalisering – herunder manglende evne til at samarbejde med globale økosystemer i forhold innovation, finansiering, markedsadgang og tiltrækning af udenlandske talenter – den største svaghed for det ellers stærke danske iværksættermiljø.

Ved at kigge mod udlandet, og især Asien, kan økosystemet omkring iværksætteriet herhjemme blive klogere og skabe nye nyttige netværk til gavn for danske startup-virksomheders vækst,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der har støttet Innovation Lab Asia med knap fire millioner kroner som led i Fondens arbejde med at skabe globale alliancer og internationalisere dansk erhvervsliv.
 

Et område med mange muligheder

De asiatiske innovationsmiljøer er i hastig vækst. Nye og dynamiske økosystemer skyder i vejret og tiltrækker en stadig større del af de globale investeringer og talent. Avnit Singh, CXO for TechBBQ, mener at det er stærkt nødvendigt for det danske innovationsmiljø at se mod øst:

Når jeg er i Silicon Valley, er det tydeligt, at startup-miljøet nu ser Asien som det ny kraftcenter for innovation og teknologi. Det er hér fremtidens unicorns kommer fra og hér vi bør satse i forhold til fremtidige samarbejder. Netop derfor er Innovation Lab Asia vigtig, for det samler vores viden om de asiatiske økosystemer på ét sted, skaber et konkret vidensgrundlag om potentielle samarbejdspartnere, og etablerer konkrete samarbejder med asiatiske investorer og acceleratorer.

Susanne Rumohr Hækkerup, direktør for Asia House, uddyber:

Projektet vil fokusere på innovationsmiljøer i Indien, Japan, Malaysia, Singapore, Sydkorea, Kina (Shenzhen) og Taiwan, og kortlægge Tech Hubs, VC’er, Business Angels, der er relevante for danske aktører med fokus på Asien. Senere, i 2019-20, udvælges 15 danske startups til et investor-pitch i Asien, med henblik på etablering af et reelt samarbejde mellem danske virksomheder og asiatiske investorer.

Projektet formidler løbende sine erfaringer på projektets hjemmeside, herunder information om konferencer og pitch events i (og om) Asien, strukturerede data om investorer, videnscentre, tech-hubs, interviews med danske startups med erfaring fra Asien, samt den nyeste forskning om asiatiske økosystemer.

Projektet

Innovation Lab Asia beskrives yderligere her på Industriens Fonds hjemmeside. Desuden kan det nye projekt følges på projektets egen hjemmeside. Begge dele kan besøges her.

Temaindkaldelse

Innovation Lab Asia udspringer af den temaindkaldelse om globale alliancer som Industriens Fond udbød tidligere i 2018. Læs om denne og tidligere temaindkaldelser her.

Følg med

Fremadrettet kommer projektet til at kommunikere gennem flere forskellige kanaler. Følg med her.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk