Studerende skal se Danmark som en mulighed

10.08.2018

Dansk erhvervsliv mangler arbejdskraft – især den højt kvalificerede arbejdskraft, som virksomheder over hele verden kæmper om. Nyt initiativ skal bringe amerikanske studerende tættere på dansk erhvervsliv.

Dansk Industri og Industriens Fond er gået sammen i et nyt projekt. Projektet skal trække nogle af de bedste amerikanske studerende over Atlanten gennem et landesamarbejde med et af verdens førende tekniske universiteter, MIT i Boston. Blandt andet ansættes en programmanager i Boston til at varetage danske interesser.

Projektet skal gøre sig gældende i den globale kamp om verdens bedst kvalificerede medarbejdere inden for især it, ingeniørvidenskab og life science som hastigt intensiveres i disse år. Den kamp stiller store krav til dansk erhvervsliv, og skal de højteknologiske virksomheder bevare vækst og konkurrenceevne, så må de være med i kampen om at tiltrække verdens mest talentfulde kandidater.
 

Danmark skal træde tydeligt frem på verdenskortet

Det nye landeprogram skal knytte dansk erhvervsliv tættere til MIT ved at tiltrække studerende til praktikforløb i danske virksomheder, bygge netværk og markedsføre Danmark som karrieredestination.

Kampen om de klogeste hoveder er global. Derfor er det vigtigt at danske virksomheder i stigende omfang får adgang til teknologikyndige talenter fra nogle af verdens førende uddannelsesinstitutioner. Ligeledes vil det være en konkurrencemæssig fordel, hvis Danmark og dansk erhvervsliv får et endnu bedre renommé som både studie- og arbejdssted,” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der har bevilliget næsten fem millioner kroner til etablering og udvikling af det nye partnerskab med Massachusetts Institute of Technology.

Også hos Dansk Industri er der store forventninger til, at det nye initiativ kan gøre en afgørende forskel.

Samarbejdet med MIT vil give danske virksomheder en solid platform i Boston, hvorfra der kan tiltrækkes højt kvalificerede medarbejdere samt knyttes partnerskaber med det lokale erhvervsliv og det stærke forsknings- og uddannelsesmiljø i regionen,” siger Thomas Bustrup, der er COO i Dansk Industri og blandt andet sidder med ansvaret for brancheorganisationens mange internationale aktiviteter.

Til at administrere landeprogrammet, ansættes en programmanager, der skal varetage danske virksomheders interesser på MIT og drive aktiviteter, der markedsfører dansk erhvervsliv og dets styrker over for universitetets studerende og fakultetsmedlemmer.

Med den lokale repræsentation på MIT er håbet, at danske virksomheder får en god indgang til at komme i kontakt med kandidater, der har de kompetencer, der er så stort behov for i dansk erhvervsliv. I praksis starter det nye landeprogram op i forbindelse med det nye studieår her i efteråret.

 

Projektet

Der kan læses mere om det nye initiativ her på Fondens hjemmeside.

PARTNERE

Projektet udføres af Dansk Industri i samarbejde med MIT International Science and Technology Initiatives (MISTI). Besøg partnerne gennem nedenstående links.

MIT

Projektet etablerer et langsigtet partnerskab med et af verdens førende uddannelses- og forskningsinstitutioner. Besøg Massachusetts Institute of Technology her.

MERE INFO

Ønskes yderligere information om det nye projekt, så kan Fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk