Pangea Matematik Dysten

Pangea Matematik Dysten er en årlig matematikkonkurrence for 3.- 9. klasses elever i landets folke- og privatskoler. 

Geometriske figurer, beregninger og logiske beviser – matematik er mangfoldig, og vi møder den alle steder i hverdagen og i erhvervslivet. Det er derfor vigtigt, at børn i en meget tidlig alder får en grundlæggende matematisk forståelse og viser stor begejstring for tal og mængder.
 
Projektet vil bidrage til dette ved at afholde en årlig matematikkonkurrence for 3.-9. klasses elever. Formålet heraf er at motivere elever på en særlig måde til at engagere sig for matematiske fænomener uden for klassen og dermed sikre, at eleverne udførligt kan udvide deres grundlæggende forståelse for matematikken.
 
Konkurrencen formidler det vigtige budskab om, at enhver har matematiske færdigheder, som kan hjælpe den enkelte til at forstå̊ verden endnu bedre.
 
 

METODE: 

Matematikdysten består af tre runder og senere på året samles der op på dysten ved afholdelse af såkaldte Pangea Camps: 
 
  • Første runde afholdes på deltagerklassernes egne skoler, og den enkelte matematiklærer står for afviklingen af konkurrencen. Matematiklæreren får tilsendt opgavehæftet, der indeholder 25 multiple-choice opgaver, som er fordelt i fire-fem forskellige kategorier. 
  • Anden runde afholdes som regionale finaler, hvor de 100 bedste elever fra hvert klassetrin samles på skoler i omkringliggende storbyer. De bedste elever vil gå videre til finalen i København. 
  • Tredje runde består af Pangea Dystens årlige finale, hvor de 10-15 bedste elever fra hvert klassetrin, som er gået videre fra anden runde, dyster mod hinanden for at blive Danmarksmester i Pangea Matematik Dysten. Finalen afholdes som en form for et event, hvor forældre, lærere og bekendte også er inviteret med. I løbet af finalen vil der være underholdning og en række aktiviteter.
 
Efter konkurrencens afslutning, vil der i efteråret 2016 blive afviklet tre Pangea Camps, hvor de bedste elever fra konkurrencen vil blive undervist intensivt i matematik. 
 
 

EFFEKT: 

Projektet forventer, at initiativet medfører, at eleverne får øget deres interesse samt motivation for matematik efter at have beskæftiget sig med de forskellige matematiske problemstillinger. 
 

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Pangea Matematik Dysten

Projektejer:
Pangea

Tid:
2016

Støttet med: 
50.000 kroner 

pangea

Læs mere om konkurrence ved at besøge projektets egen hjemmeside via nedenstående link: 
 

KONTAKT

Projektansvarlig: 
Karabey Kara
Formand
Telefon: 26 36 64 88
Mail: kk@pangea-dysten.dk

Industriens Fond: 
Ole Østrup
Formidlingsansvarlig 
Mail: oos@industriensfond.dk 
Telefon: 33 37 62 08