Piratskibet

Nyt online piratskib skal danne rammerne for en kreativ platform, hvor børn og unge i fællesskab kan lære at programmere og kode.

Under ledelse af foreningen Coding Pirates skabes et moderne IT-kreativt ”piratskib” som et centralt kreativt online community, hvor børn og frivillige sammen udforsker teknologien på eksperimenterende, kreative, legende måder.

Piratskibet skal give børn og unge mulighed for i et sikkert og trygt onlinefællesskab at tilegne sig færdigheder og kompetencer inden for IT-kreativitet og programmering. Man kan lære andre med samme interesser at kende, stille spørgsmål, udveksle idéer og deltage i online undervisning. Projektet henvender sig til danske børn mellem 7 og 17 år. 

Projektet vil desuden etablere et korps af online frivillige, som særligt har fokus på at engagere de ældste af de eksisterende pirater (15-17 årige), som mentorer for at udvide deres kompetencefelt.
 

METODE

Piratskibet bliver et nyskabende samlingspunkt for børn og unge med interesse for IT-kreativitet, kodning og programmering i hele Danmark og med internationalt potentiale. Når Piratskibet er skabt, vil det bestå af en række elementer, som børnene og de unge kan få gavn af:

  • Forum, hvor der kan stilles spørgsmål om kodning, teknologier og projektidéer og svar bliver givet af såvel børn som voksne
  • Live onlinekurser der gennemgår forskellige teknologier
  • En idéudviklingsplatform, hvor der arbejdes med designtænkning
  • Konkurrencer, hvor børnene og de unge modtager opgaver, som de løser i samarbejde med andre, og hvor deres produktioner udstilles og vurderes
  • Video on-demand, instruktionsvideoer med faglig progression med udgangspunkt i forskellige teknologier og programmeringssprog
  • Coding Pirates TV, der streamer fra events, fysiske klubber og lignende. Der vil være tilknyttet børnerapportere til Coding Pirates TV og Coding Pirates Nyheder (CPN), hvor der rapporteres fra afdelinger rundt omkring i landet og hvor der annonceres nyheder fra den digitale verden i børnehøjde.
     

EFFEKT

Projektet forventer, at der bliver skabt en platform med mulighed for at fordybe sig og dyrke sine interesser ved at kunne komme i kontakt med andre børn og frivillige alle ugens dage døgnet rundt, at der bliver genereret stor viden i dansk uddannelseskontekst om IT-kreative online fællesskaber, IT-kreative frivillige og mentorer og at piratskibet bliver en rollemodel for IT-kreative aktiviteter både nationalt og internationalt.

Projektet regner med, at der er mindst 2000 børn og 100 frivillige, der årligt vil gøre aktivt brug af platformen.

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Piratskibet 

Projektejer:
Coding Pirates Danmark

Tid:
2018-2020

Støttet med:
2,62 mio. kroner

Hjemmeside:
www.piratskibet.dk

CODING PIRATES

Coding Pirates er en kodningsforening for børn og unge mellem 7 og 17 år, der typisk mødes én gang om ugen. Læs mere om foreningen gennem nedenstående link.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Louise Overgaard
Formand 
Telefon: 51 57 67 96
Mail: louise@codingpirates.dk

Kontaktperson:
Michael Gylling Nielsen
Sekretariatsleder
Coding Pirates
Telefon: 28 59 75 50
Mail: michael@codingpirates.dk,

Projektansvarlig Industriens Fond:
Nanna Nyholm
Projektleder
Telefon: 33 37 62 06
Mail: nn@industriensfond.dk