Startup Borgen 2015

Projektet vil gennem en række forskellige arrangementer være med til at styrke iværksættermiljøet i Danmark.

Blandt danske studerende kan der være en tendens til skepsis i forbindelse med igangsættelse af egne projekter eller virksomheder. Den tendens vil Startup Borgen gerne nedbryde.

Formålet med projektet er at hjælpe unge med opstart af projekter, organisationer og virksomheder, der skal være med til at løse samfundsmæssige udfordringer. Derudover ønsker projektet at fremme en positiv holdning til det at starte egen virksomhed, og dermed bidrage til værdi, vækst og velstand i Danmark.
 

Metode

Startup Borgen har blandt andet følgende hovedindsatsområder:  

 • Safari:
  Startup Borgen tager på iværksætter-tur rundt i Danmark (uge 38). Det sker henover fem dage, hvor projektet besøger forskellige uddannelsesinstitutioner med henblik på at skabe debat om iværksætteri i samvirke med politikere og lokale iværksættere. Turen skal samtidig være med til at sprede budskabt om Startup Borgen og opfordre studerende til at indmelde et projekt til Startup Borgen 2015.
   
 • Startup Borgen 2015:
  Der skal afholdes et tredages iværksætterforløb og -konkurrence på Christiansborg, hvor deltagerne har mulighed for at lære de basale kundskaber inden for entreprenørskab. På tredjedagen i forløbet skal deltagerne gerne ende ud med en prototype og en forretningsmodel for deres produkt. Arrangementet tager udgangspunkt i Lean Startup-tankegangen, hvor det først gælder om at finde en samfundsudfordring og derefter en løsning. Startup Borgen afholdes fra den 30/10 til den 1/11.
   

RESULTATER

I år var der 20 startups der deltog i projektet. Der var et stort antal startups inden for kategorierne IoT og hardware, der deltog i projekt Startup Borgens booster-programmer.
Deltagerne i projektet har opnået en række forskellige ting ved at deltage i de forskellige aktiviteter:

 • De studerende har fået bedre startup færdigheder og erfaring med brug af Lean Startup.
 • Flere iværksættere er blevet inspireret.
 • Flere af deltagerne har fået øget tiltroen til egne entreprenørkompetencer og lysten hos studerende til at blive iværksættere.

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Startup Borgen 2015

Projektejer: 
Startup Borgen

Tid: 
2015

Støttet med: 
0,1 mio. kroner

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses her på siden.
 
Startup Borgen 2015 - Rapport Forside
 

Besøg projektet

Startup Borgen 2015 har sin egen hjemmeside, der fortæller om projektets forskellige aktiviteter. Via hjemmesiden kan man også følge Startup Borgen på en række sociale medier.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Avnit Singh
Formand
Telefon: 50 16 98 57
Mail: asg@startupborgen.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Kira Weis Klinke
Projektkoordinator​
Telefon: 70 20 92 08
(Fondens hovednummer)