Additiv fremstilling i æteren

14.09.2017

Nye teknologier og innovative forretningsmodeller var på agendaen, da TechBBQ blev afholdt i Øksnehallen. Blandt andet var 3D-print på programmet.

Iværksættere, investorer og utallige idéer var samlet under samme tag i Øksnehallen, da årets TechBBQ satte fut i debatten om vækst, innovation og udnyttelsen af teknologi til at skabe ny forretning i både nye og etablerede virksomheder.

Digitalisering og digitale forretningsmodeller spillede en hovedrolle ved de mange præsentationer og del-events i løbet af dagen. På agendaen var også mødet mellem det digitale og det fysiske i form af samtaler og indlæg med additive manufacturing som omdrejningspunkt.
 

AM-Lab

Blandt de mange interessante aktører på TechBBQ var blandt andet AM-Lab, et initiativ som Industriens Fond har iværksat for at hjælpe danske virksomheder til at forstå, omfavne og udnytte additive fremstillingsteknologier som eksempelvis 3D-print, når disse kan bidrage til at skabe nye forretningsmodeller eller optimere de eksisterende.

Ud over at AM-Lab har deltaget på årets TechBBQ og efterfølgende på Techfestival, så er det nye initiativ også blevet behandlet i to radioudsendelser på Danmarks Radio, sådan som det er beskrevet i en af de blå bokse her på siden.
 

Ikke alt var digitalt

Selvom det digitale fyldte meget på TechBBQ, så var digitale løsninger og produkter ikke alene i Øksnehallen. Deltagervirksomhederne fra årets version af Danish Tech Challenge, var nemlig også tilstede i de gamle lokaler i Den Brune Kødby.

Med sit fokus på fysiske produkter kunne Danish Tech Challenge præsentere produkter fra virksomheder der boltrer sig med medtech, sensorer, IOT, cleantech, robotter og meget andet.
 

Det hele blandes sammen

Mødet mellem de fysiske produkter og de digitale løsninger skaber grobund for helt nye forretningsmodeller, partnerskaber og services. Blandt andet på den baggrund – og med input fra INSPIRE 2016 – har Industriens Fond iværksat en temaindkaldelse om nye digitale forretningsmodeller.

Temaindkaldelsen efterspørger projektidéer, der kan bidrage til at udvikle ny viden og nye metoder, så virksomheder kan udvikle forretningen digitalt med fokus på blandt andet de perspektiver, der ligger for virksomheden i at arbejde strategisk med innovation, nye forretningsmodeller, markedsføring, prissætning og nye digitale salgs- og kunderelationer.

Projekterne

Læs mere om TechBBQ, AM-Lab og Danish Tech Challenge på de tre projekters respektive projekthjemmesider.

AM-Radio

AM-Lab gæstede ad to omgange Danmarks Radio i rollen som aktør på det danske marked for additiv fremstilling. Dels besøgte AM-Labs direktør, Mads Kjøller Damkjær, programmet Digitalt på P1 og fortalte om AM-Lab, dels besøgte han P1 Eftermiddag for at tale om potentialerne for 3D-print og additive manufacturing.

Temaindkaldelse

Industriens Fond udbyder en temaindkaldelse om nye digitale forretningsmodeller. Gennem temaindkaldelsen efterspørges nye projektforslag inden temaindkaldelsens deadline den 28. september 2017.