Nyt løfte skal lede arbejdet med teknologi

11.09.2019

I kølvandet på årets Techfestival har 150 ledere været samlet i København for at diskutere spændingsfeltet mellem mennesker, teknologi og forretning. Det er nu mundet ud i et nyt fælles løfte, kaldet The Tech Pledge.

I den forgangne weekend har tusindvis af mennesker været gæster på årets Techfestival for at debattere og arbejde med etik, teknologi, samfund, humanisme og forretningsudvikling.

Som udløber af festivalen har 150 mennesker fra 43 forskellige lande i 24 timer arbejdet for at nå til enighed om et nyt teknologi-løfte. Initiativet kendes som Techfestival150, en tænketank, der tidligere har givet os The Copenhagen Letter og The Copenhagen Catalog.

Denne gang har tænketankens enighed samlet sig om et simpelt, men kraftfuldt løfte, som alle i teknologisektoren kan afgive: The Tech Pledge.

Løftet er tænkt som tech-industriens svar på lægeløftet. Et løfte, som alle individer i branchen kan afgive. Ved at underskrive dokumentet tilslutter man sig tusindvis af andre individer, der forpligter sig til at kæmpe for, at teknologien tjener mennesket, samfundet og demokratiet – og ikke omvendt.
 

Ansvarlighed i en teknologisk æra

I en tid præget af datamisbrug, har tænketanken vurderet, er der er brug for en ny retning i branchen. En retning, som nu bliver defineret af branchen selv.

Det er på den baggrund, at designere, virksomhedsledere, interneteksperter, aktivister og investorer fra hele verden nu har taget lederskab ved at skabe The Tech Pledge, hvor der blandt andet fokuseres på demokrati, menneskerettigheder og FN’s 17 verdensmål.
 

Bygger på Copenhagen Letter og Copenhagen Catalog

Forud for The Tech Pledge, har tænketanken i tidligere år skabt The Copenhagen Letter, et opråb fra industrien om at definere en ny retning, samt The Copenhagen Catalog, der var 150 vejledende principper for netop selvsamme retning. Med The Tech Pledge skal der nu skabes handling bag ordene og hensigterne.

Hvis tech skal vende tilbage til sine menneskelige rødder og træde ind i den samfundsbevidste tidsalder, så skal alle, der arbejder i tech-verdenen til at tænke og agere anderledes. Vi håber, at The Tech Pledge kan blive et redskab til, at folk i branchen kan tage et standpunkt og begynde en forandringsrejse,” siger Thomas Madsen-Mygdal, der er grundlægger af Techfestival samt procesfacilitator for tænketanken.

At en dansk festival som Techfestival går i spidsen for en udvikling mod en mere velfungerende brug af teknologi er vigtigt. Det sikrer nemlig at Danmark fortsat kan bevare sit omdømme som en attraktiv teknologination, hvor der arbejdes med forretningsmuligheder og udvikling på en balanceret måde.

Festivalen i sin helhed sætter spot på en række relevante temaer inden for teknologi, erhvervsliv og samfund. Og med festivalens og tænketankens internationale gennemslagskraft og gode renommé in mente, så håber vi, at støtten fra Industriens Fond kan være med til yderligere at styrke festivalens arbejde med at vise Danmark frem som et attraktivt og teknologiparat iværksætterland på den globale scene,” siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond.

The Tech Pledge er udformet som et personligt løfte. Løftet kan nu afgives på nettet ved at underskrive det her:

Løftet

Læs det nye løfte, som kan findes og underskrives her.

Initiativet

Det nye løfte kaldes The Tech Pledge og er udviklet i kølvandet på Techfestival 2019. Løftet er skabt i samarbejde med Omidyar Network og Industriens Fond. Besøg de involverede parter nedenfor.

Tidligere aktiviteter

Læs også The Copenhagen Letter og The Copenhagen Catalog, som går forud for The Tech Pledge.

Yderligere info

Yderligere information om Industriens Fonds engagement i udarbejdelsen af The Tech Pledge kan fås ved at henvende sig til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk