Klimakoden knækkes på skoler landet over

25.09.2019

Som led i Ultrabit-projektet stilles der skarpt på kodning og klima. Frem til den 30. oktober kan elever indsende gode idéer til konkurrencen Knæk Klimakoden.

Der er fuld fart over feltet i Ultrabit-projektet. Her i efteråret er endnu flere skoler kommet med i projektet og det betyder naturligvis også at endnu flere engagerede lærere og elever har kastet sig over den legende undervisning som projektet tager udgangspunkt i.

Med fokus på leg og læring sigter Ultrabit-projektet efter at gøre endnu flere børn interesserede i kodning og ny teknologi. Både for at kende til den nye teknologi, men også for at være dygtige og kritiske brugere og skabere af teknologiløsninger fremadrettet.

Projektet arbejder sammen med mange forskellige partnere og på mange forskellige platforme. Gennem september og oktober holdes eksempelvis en række Ultra:bit Camps i Aarhus og København. Her fremvises gode idéer fra skoler rundt omkring i Danmark.


På de forskellige camps har hundredvis af forventningsfulde børn fejret gode klima- og teknologiidéer. Den helt store konkurrence - Knæk Klimakoden - er dog stadigvæk i fuld gang og har endelig svarfrist i slutningen af oktober.

Men ikke nok med det. Som led i Ultra:bit-projektet afholdes nemlig den store landsdækkende konkurrence Knæk Klimakoden.

Her kan skolernes 4., 5. og 6. klasser indsende gode idéer til hvordan teknologi, programmering og kreativitet kan blandes sammen og munde ud i unikke klimaløsninger.

For at være med i konkurrencen, så skal en idé indsendes til Danmarks Radio senest den 30. oktober. Herefter sidder et skarpt dommerpanel klar til at bedømme de mange idéer og – ikke mindst – kåre en vinder.

Knæk Klimakoden

Ultrabit-projektet er udgangspunkt for den store landsdækkende konkurrence Knæk Klimakoden. Her kan elever fra 4., 5. og 6. klasse indsende idéer til hvordan teknologi og kreativitet kan bane vej for løsninger på klimaudfordringer.

UltraBit-projektet

Læs meget mere om Ultrabit-projektet her.

YDERLIGERE INFO

Yderligere information om Industriens Fonds engagement i Ultrabit-projektet kan fås ved at henvende sig til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk