Industriens Fonds cyberprogram

Gennem en målrettet indsats ønsker Industriens Fond at styrke danske virksomheders arbejde med cybersikkerhed og øge deres konkurrencevne.

Her på siden findes værktøjer som kan bidrage til at styrke virksomheders cybersikkerhed.

SikkerKollega
Læringsspillet hjælper ansatte med at forebygge, genkende og reagere aktivt på svindelforsøg og cyberangreb.
Vejledninger til bestyrelser
Til brug i bestyrelser findes tjekliste, vejledninger og anbefalinger til styrkelse af cyberkompetencer.

Sikker:Cyber
SikkerCyber er et gratis e-læringsforløb i it-sikkerhed målrettet små og mellemstore virksomheder. E-læringsforløbet er anvendelsesorienteret og giver konkrete værktøjer til at forbedre virksomheders it-sikkerhed.

D-Mærket
D-mærket er en enkel og tillidsfuld guide, der gør det nemt for virksomhederne at håndtere data sikkert og ansvarligt og derefter skilte med det.

 

NorlysSIKKERHED GAVNER VORES KVALITET 
“Vi oplever kraftig trafik, som ikke bør forekomme imod vores infrastruktur”. Den melding vågnede Ken Bonefeld Nielsen, Chief Information Security Officer (CISO) hos Norlys op til, da mareridtet om et cyberangreb bliver en realitet. Her får du fortællingen om, hvordan kvalificeret infrastruktur hjalp Norlys under et hektisk DDoS-angreb.
 

POM industriesEN BACKUP DER REDDEDE DET HELE
POM Industries blev lammet, da hackere slettede mapperne på selskabets computere. “Vi kunne slet ingenting”, siger Kim Hansen, direktør for POM Industries A/S. Han fortæller her om vigtigheden af en god backup og om deres øgede fokus på IT-sikkerhed.
 

DesmiHACKER-ANGREB GJORDE DESMI KONKURRENCEDYGTIG
En torsdag i april 2020 blev Henrik Buss vækket midt om natten. DESMI, den virksomhed, som han er IT-sikkerhedschef for, var blevet hacket. Hackernes krav lød på 4 millioner danske kroner. Det her er en historie om, hvor lidt der skal til, for at det kan gå galt - rigtigt galt. Samtidig er det en historie om, hvor vigtigt det er at prioritere sin IT-sikkerhed.
 

Ålborg teaterHURTIG REAKTION PÅ UDENLANDSK ANGREB
Kunstens verden er normalt et magisk sted for kreativ udfoldelse, men ingen branche kan vide sig sikker, når hackere er på jagt efter løsesummer eller personfølsomme oplysninger.

Kunsten er dog at rejse sig og blive klogere på sig selv og sit erhverv. Det oplevede Aalborg Teater selv, da de blev angrebet på Facebook - midt under en liveforestilling.
 

Hanstholm madbarSTÆRKERE SIKKERHED - OG EN REN ‘LOVE STORM
Et hacker-angreb kan slå store såvel som små ud af kurs. Samtidig kan det også få lokalsamfund og kernekunder til at samle sig om virksomheden og hjælpe dem stærkere ud på den anden side. Det oplevede Hanstholm Madbar selv, da deres Facebook-side blev overtaget.
 

hotel Bredehus“VORES LEVERANDØR BLEV HACKET"
“Vores leverandør blev hacket og vi kunne ingenting i 10 dage”. Hotel Bredehus måtte ty til analoge løsninger i papir-form for at holde styr på forretningen - i dag er de kommet godt ud på den anden side og undersøger, hvordan de styrker deres IT-sikkerhed yderligere.
 

StofbandittenFRA LAV IT-SIKKERHED TIL STYRKET TILLID
En Facebook-side kan være et vigtigt element i markedsføringen af ens virksomhed. Men hvad gør man, hvis man fra den ene dag til den anden pludseligt mister adgang? Det oplevede Stofbanditten en september-morgen i 2020.
 

Advokatfirmaet Gangsted-Rasmussen“VI HAR STYR PÅ VORES BUTIK”
Omkring vinteren 2021 blev flere danske advokathuse ramt af phishing mails - fupmails med links, der infiltrerer firmaet, hvis en medarbejder i god tro kommer til at klikke på det. En af dem, der blev angrebet, var ejendomsadvokaterne Gangsted-Rasmussen. I dag har de indført en dedikeret sikkerhedspolitik og vist over for deres klienter, at de kan håndtere et angreb, samt at klienternes oplysninger er i sikkerhed hos dem. 

 

KONTAKT

Tim Sloth Jørgensen
Senior Advisor
Telefon: 70 20 92 08
Mail: tsj@industriensfond.dk
 
Malene Stidsen
Programchef
Telefon: 33 37 62 34
Mail: ms@industriensfond.dk