World Robot Olympiad

14.02.2014

WRO er en international robot konkurrence, hvor unge fra hele verden konkurrerer med robotløsninger i to forskellige kategorier og tre forskellige alderskategorier.

Industriens Fond har støttet den danske deltagelse i college-kategorien i World Robot Olympiad (WRO) 2013 med 25.000 kr. Det danske hold bestod af tre studerende fra teknisk- naturvidenskabelig uddannelsesretninger på Aarhus Universitet. WRO er en international robot konkurrence, hvor unge fra hele verden konkurrerer med robotløsninger i to forskellige kategorier og tre forskellige alderskategorier.

Det danske collegehold stillede op til finalen med en robot der skulle løse en Mars Rover simuleringsopgave på en bane på 3 gange 4 meter. Holdet opnåede en flot tredjeplads kun overgået af et hold fra Taiwan og et fra Hongkong. Støtten fra Industriens fond blev brugt til udvikling af holdets avancerede robotløsning, samt til at dække udgifter i forbindelse med det danske holds deltagelse i den internationale WRO finale i Jakarta i november 2013.

Det danske engagement i WRO har til formål at udbrede interessen for de tekniske og naturvidenskabelige videregående uddannelser blandt elever på danske ungdomsuddannelser, og samtidig give talentfulde danske elever mulighed for at afprøve deres evner og kompetencer i konkurrence med resten af verden.

Se robotten i aktion: http://www.youtube.com/watch?v=kILLIipnCCo Udover Industriens Fond har Ole Kirks Fond og IT-Vest støttet projektet.

 

 

 

 

 

Om WRO

WRO er et event med fokus på science, teknologi og uddannelse, som bringer unge fra hele verden sammen med henblik på at udvikle deres kreativitet og evner til problemløsning gennem udfordrende og lærerige robot konkurrencer.

Det danske engagement i WRO har til formål at udbrede interessen for de tekniske og naturvidenskabelige videregående uddannelser overfor elever på danske ungdomsuddannelser, og samtidig give talentfulde danske elever mulighed for at afprøve deres evner og kompetencer i konkurrence med resten af verden.

Læs mere om WRO på www.wro.org