Virksomheder skal bane vej i voksende storbyer

21.09.2017

Hackathon byder borgere og virksomheder op til dans forud for ITS World Congress 2018, der afholdes i København.

Som optakt til ITS World Congress 2018 gennemfører Industriens Fond og Københavns Kommune projektet ITS Hackathon, hvis formål er at sætte gang i verdenskongressen allerede i 2017 til gavn for danske virksomheder og borgere. ITS Hackathon er en dialog- og innovationsproces for virksomheder, der skal motiveres til at ansøge om at teste nye, innovative ITS-løsninger i byrummet før og under ITS World Congress 2018.

At løsninger er testet, udviklet og dokumenteret i samspil mellem myndigheder, virksomheder og borgere giver den enkelte virksomhed et unikt udgangspunkt for at være konkurrencedygtig på det globale marked for intelligente byer og den tilhørende teknologi.
 

udstillingsvindue

Som vært for ITS World Congress 2018 bliver København udstillingsvindue for nye, danskudviklede transportløsninger, forskningsresultater, teknologisk ekspertise samt produkter og services fra danske virksomheder. Desuden vil ITS Hackathon bidrage til at skabe bedre rammer for vækst og øget konkurrenceevne i virksomhederne, som deltager.

Projektet underbygger desuden arbejdet med at forbedre trafikudvikling, sikkerhed og miljø for alle trafikanttyper ved hjælp af intelligente trafiksystemer. Det bidrager også til at generere ny viden til at løse nogle af tidens mest påtrængende udfordringer som klima, luftkvalitet, urbanisering, trængsel og trafiksikkerhed.
 

demonstrationsprojekter

ITS Hackathon er inddelt i fire faser, der strækker sig fra kontakt og indgåelse af partnerskaber med virksomhederne til afholdelse af demonstrationsprojekter i byrummet, netværksmøder, events og evaluering af test. Det vil være Københavns Kommune, der i praksis arrangerer de forskellige aktiviteter og demonstrationer fra september 2017 og frem til, at verdenskongressen afholdes i september 2018.

ITS Hackathon

ITS Hackathon er en innovationsproces for partnerskaber som optakt til ITS World Congress 2018. Projektet ønsker at skabe rammerne for, at danske virksomheder kan ”hacke” byen med nye løsninger inden for intelligente trafiksystemer og få tidlig brugerfeedback gennem live test i byrummet. Der kan læses mere om projektet ved at besøge nedenstående link. 

VÆR MED

Der er mulighed for at deltage i projektets demonstrationsprojekter, som senere skal fremvises på ITS World Congress i 2018. Der skal ansøges senest den 29. september 2017 på adressen: itsworldcongress2018@tmf.kk.dk

ITS World Congress 2018

Københavns Kommune skal være vært for ITS World Congress den 17.-21. september 2018 i Bella Center i København. Det er den største internationale kongres for intelligente transportsystemer (ITS). Få mere information om kongressen ved at besøge følgende link.