Medværtskab i Kina igangsættes

24.09.2017

København er valgt som medvært for Beijing Design Week 2018. Medværtsskabet sætter fokus på dansk design, teknologi og liveability, der skal fremvises for millioner af besøgende Beijing.

H.K.H. Kronprinsen, bestyrelsen for Industriens Fond, repræsentanter fra Københavns Kommune, Beijing by og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er med, når det københavnske koncept for Beijing Design Week 2018 afsløres i kvarteret Qinglong Hutong, hvor en del af det danske koncept skal udfoldes i hjertet af Beijing.

”Medværtsskabet er en unik mulighed for at vise dansk erhvervsliv frem for et stort og attraktivt publikum. Med søndagens markering sættes samarbejdet mellem de to hovedstæder for alvor i gang, så danske virksomheder kan få en unik platform i Beijing, hvor dynamiske udstillinger og engagerende aktiviteter vil blive brugt til at fremvise danske produkter og løsninger,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye fra Industriens Fond, der har støttet medværtsskabet.

Konceptet ’Explore Danish Living’, handler overordnet om at formidle danske designværdier, liveability og bæredygtige løsninger overfor de mange hundredtusinder af gæster fra hele verden, primært Asien, som forventes at besøge udstillingen i 2018. Dansk produktdesign og den danske måde at indrette erhvervsliv, byer og samfund på er nemlig et stærkt internationalt brand for Danmark og danske virksomheder.
 

Tre spor

Når designugen skal afholdes i 2018 vil det københavnske medværtsskab fremhæve danske kompetencer og løsninger på tre forskellige måder. Dels vil der være en fast udstilling i Beijings kunstdistrikt 798, dels laves der arrangementer ude i byen, dels står man for at byudvikle en gade i hjertet af Beijing ud fra danske idéer og løsninger.

”Med Beijing Design Week 2018 ønsker vi at skabe et unikt udstillingsvindue for dansk design og liveability, hvor danske virksomheder kan fremvise produkter og løsninger overfor et stort internationalt publikum. Vi vil bruge vores medværtsskab til at brande Greater Copenhagen, styrke dansk eksport og tiltrække flere kinesiske turister,” siger overborgmester Frank Jensen fra Københavns Kommune.

Det danske koncept forventes at vække stor interesse i Kina, hvor man fra den kinesiske regeringens side har annonceret liveability som en stærk prioritet i den nuværende 5-årsplan. Samtidig bliver København ofte udnævnt til en af verdens mest liveable byer, hvilket vækker stor nysgerrighed og interesse blandt kineserne.

Danske virksomheder, der er interesserede i at deltage i udstillingen i 2018 er fortsat meget velkomne til at tilmelde sig og dermed deltage i forlængelse af virksomheder som Danfoss, AVK Danmark, House of Amber, Kopenhagen Fur og Archiland der alle er med i lanceringen af Explore Danish Living i år.  

Beijing Design Week 2018 løber af stablen i september og oktober måned 2018 og varer 10 dage. Det anslås, at udstillingen årligt har cirka fem millioner besøgende.

Projektet

Medværtskabet er støttet af Industriens Fond. Læs mere om projektet her på siden.