Dansk Naturvidenskabsfestival

Dansk Naturvidenskabsfestival afholdes hvert år i uge 39. Festivalen er en sjov, lærerig og festlig begivenhed, som skal øge interessen for naturvidenskaberne blandt børn og unge.

Hvert år i uge 39 løber DANSK NATURVIDENSKABSFESTIVAL af stablen med over 2000 spændende aktiviteter målrettet børn og unge over hele landet. Festivalen arbejder med at mobilisere begejstringen for naturfagene blandt børn og unge. Festivalen udføres i samarbejde med lokale festivalarrangører fra skoler, gymnasier, science-centre, museer, biblioteker, virksomheder, organisationer.

Industriens Fond støtter specifikt to elementer af festivalens program:

  • Videnskaben på besøg
    Over 40.000 elever får i løbet af ugen haft besøg af en foredragsholder fra festivalens populære ordning "Videnskaben på besøg". Over 150 engagerede naturvidenskabelige fagfolk står for de inspirerende foredrag på skoler og gymnasier i hele landet. Foredragsholderne gør et kæmpe stykke arbejde for at afmystificere naturvidenskaben, så den bliver spændende og tilgængelig for børn og unge.
     
  • Testoteket
    Testoteket er et videotek med naturvidenskabelige eksperimenter der er ganske simple og ikke kræver særlige materialer eller lokaler. Ved hjælp af en søgefunktion kan man finde lige præcis de forsøg der passer til ens remedier og interesser. Overskuelige instruktioner og videoforklaringer hjælper efterfølgende brugeren på rette vej. Således er Testoteket en genvej til at få noget naturvidenskab "ind under neglene".

Dansk Naturvidenskabsfestival sætter hvert år nye ideer og projekter i gang. Ideen er den simple, at alle der har berøring med naturvidenskab og/eller teknologi inviteres til at være arrangør og deltager i festivalens aktiviteter. Hele festivalen bindes sammen af et sekretariat, der koordinerer festivalen som ét samlet hele.

Ambitionen om at tiltrække flere unge til de naturvidenskabelige fag passer godt sammen med Industriens Fonds strategiske fokusområder. Industriens Fond har således støttet naturvidenskabsfestivalen siden 2010, og i 2012 besluttede Fonden at støtte festivalen i årene 2013-2015.

Denne støtte har sikret festivalens fortsættelse og gør det muligt at udvikle nye og anderledes aktiviteter til festivalprogrammet. Som altid afholdes festivalen i uge 39. I 2015 vil det således være fra den 21/9 til den 25/9.

Om projektet

Projektnavn:
Dansk Naturvidenskabsfestival

Projektejer:
Astra

Tid:
2013 - 2015

Støttet med:
2,4 mio. kr.

Website:
Dansk Naturvidenskabsfestival

Kontakt

Projektansvarlig:
Liva Rønn-Petersen
Eventchef
Telefon: 22 18 87 71
Mail: lrp@astra.dk

Industriens Fond: 
Ole Østrup
Formidlingsansvarlig 
Mail: oos@industriensfond.dk 
Telefon: 33 37 62 08