FabLab@School

Projektet arbejdede med en innovativ undervisningsform, som i en tidlig alder kan gøre skoleelever bedre til at agere inden for design og digitale produktionsmetoder.

Projektet FabLab @ School beskæftigede sig med udviklingen af en ny innovativ undervisningsform. Undervisningen skal medvirke til at gøre danske elever i stand til, i en tidlig alder, at agere innovativt inden for design og digitale områder.
 

Metode

FabLab @ School var et aktionsbaseret forskningsprojekt, der tog udgangspunkt i et koncept udviklet på Stanford University. Konceptet fokuserer på at lære elever at arbejde med nye digitale teknologier og værktøjer. Konceptet har hidtil været fokuseret på tekniske uddannelser, men FabLab @ School vil udbrede principperne til folkeskolen og samtidigt være underlagt forskning, så konsekvenserne kan måles og vurderes.

I praksis skulle praksisnære undervisningsforløb bidrage til at øge elevernes forståelse for og kompetencer inden for innovations- og designprocesser.

Projektets resultater er løbende blevet formidlet gennem praktikforløb på læreruddannelsen og via en online-platform (www.fablabatschool.dk), hvor resultaterne er tilgængelige for alle skoler, som ønsker at benytte FabLab @ School i undervisningen.
 

Resultater

Projektet har udarbejdet en rapport om den indledende undersøgelse af 1200 elever mellem 11 og 15 år, og en follow-up rapport om en undersøgelse blandt 449 elever. Rapporterne, inklusive projektets læringer og konklusioner, kan læses nedenfor.

Fablab@School Industriens Fond Projekt RapportFablab@School Industriens Fond Projekt Rapport

Projektet har undervejs i forløbet udgivet en række videoer, der bl.a. omhandler nye undervisningsformer samt keynotes fra projektets afsluttende konference. Alle videoerne kan ses eller genses ved at besøge projektets YouTube-kanal FabLabSchoolDK.

Om projektet

Projektnavn:
FabLab @ School

Projektejer:
Aarhus Universitet

Tid:
2013 - 2018

Støttet med:
3,0 mio. kroner

Hjemmeside:
www.fablabatschool.dk

Rapport

Projektet har udgivet to rapporter; en indledende rapport og en follow-up rapport, der baserer sig på en undersøgelse blandt skoleelever i Danmark.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

fablab@school.dk Projekt - Industriens Fond

VIDEOER

Projektet har undervejs i forløbet udgivet en række videoer, som kan ses på projektets YouTube-kanal. Se videoerne ved at besøge kanalen FabLabSchoolDK gennem linket nedenfor.

Kontakt

Projektansvarlig:
Ole Sejer Iversen
Professor
Telefon: 50 54 67 78
Mail: oiversen@cavi.au.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Kira Weis Klinke
Projektkoordinator
​Telefon: 70 20 92 08
(Fondens hovednummer)