GreenUp Accelerator

Projektet vil udvikle og teste et nyt koncept for acceleratorprogrammer, hvor klimaiværksættere på early-stage-niveau klædes på til skalering og vedvarende vækst.

Dansk erhvervsliv står stærkt når det kommer til grønne teknologier, og danske startups har potentialet til at levere nogle af de produkter og løsninger, der er nødvendige for at imødegå de globale klimaforandringer.

Men succesraten for danske startups er lav. Undersøgelser fra OECD viser, at kun ca. 4% af alle startups når til skaleringsfasen, og opnår at have flere end 10 ansatte. Samtidigt bruges op til 50% af deres ressourcer på at søge funding. Mange iværksættere har derfor brug for hjælp til at modne deres virksomhed, forretningsmodel og go-to-market-strategi, samt til at sikre funding.

GreenUP Accelerator skal gennem et intensivt inkubatorforløb muliggøre, at flere grønne startups skalerer og vokser sig tilstrækkeligt stærke til at begå sig globalt. Derudover vil de deltagende virksomheder få mulighed for et lån på 1 mio. kroner ved opstart.

Projektet har særligt fokus på startups med banebrydende CO2-reducerende teknologier eller forretningsmodeller inden for Industry and Buildings, Food and Agriculture samt Transportation, der er 12-18 måneder fra marked, og som allerede har de første fuldtidsansatte på plads.

Projektet vil udvikle og teste et nyt koncept for acceleratorprogrammer, som har fokus på at bringe startups ind i en ”gear up” fase, hvor strategi, systemer, processer mv. er omdrejningspunktet fremfor de mere eksplorative og dynamiske processer, der ellers kendetegner acceleratorprogrammer.

I opstartsfasen udvælges 30 startups til 1-uges bootcamp, hvorefter 15 virksomheder går videre til et tre-delt program á 20 måneders varighed. I fase 2. StartUP acceleration defineres og valideres forretningskonceptet. Der arbejdes med impact assessment, grønne forretningsmodeller, klimaregnskaber mm. Under fase 3. GearUP bygges fundamentet for skalerbarhed samtidigt med mål om CO2 reduktion. Der arbejdes med procesopbygning, processer for grønne regnskabsmodeller, strategi, struktur, ledelse, team formation mv.  Og i fase 4. ScaleUP er formålet at tilføre ressourcer og bygge internationalt salg op på eksportmarkederne, og der arbejdes gennem workshops og 1:1 sparring med onboarding af medarbejdere, salg, og markedsføring.

Forløbene skal resultere i en ny accelerationsmodel, der gør startups bedre i stand til at skalere deres forretning med henblik på at skabe løsninger, der bidrager til CO2 reduktion og grøn eksport. Der er ambitionen, at godt halvdelen af de deltagende virksomheder når til scale-up fasen. Endeligt skal modellen vise konkrete, målbare resultater for investorerne og for corporates, som bidrager til at gøre programmet levedygtigt.

Projektet henvender sig til danske klimaiværksættere, der er 12-18 måneder fra markedet.

PROJEKTET

Projektnavn:
GreenUP Accelerator

Projektejer:
DTU Science Park

Tid:
2021-2023

Støttet med:
4,2 mio. kr.

Hjemmside:
dtusciencepark.com/futurebox/greenup/

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af DTU Science Park i samarbejde med The Footprint Firm.

KONTAKT

Projektejer:
Steen Donner
CEO
DTU Science Park
20 88 39 29
sd@dtusciencepark.dk

Projektleder
Christian Marcus
Program Manager
DTU Science Park
61 69 10 85
cm@dtusciencepark.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Nanna Nyholm
Projektleder
33 37 62 06
nn@industriensfond.dk