Acceleratorprogram for klimaiværksættere skal få grøn eksport til at blomstre

Aktiv
Bæredygtig produktion

GreenUP Accelerator er et acceleratorprogram, hvor klimaiværksættere på early-stage-niveau klædes på til skalering og vedvarende global vækst.

Projekts topprioriteter

  1. At bidrage til at flere grønne danske virksomheder får mulighed for at skalere og dermed kommercialisere og eksportere deres grønne teknologier.

  2. At hjælpe virksomheder med at få kontakt til og dialog med investorer.

  3. At teste en ny accelerationsmodel med fokus på at bringe iværksættere ind i en ”gear up” fase.

Dansk erhvervsliv er førende indenfor grøn teknologi. Og danske iværksættere har potentialet til at levere produkter og løsninger, der kan modvirke de globale klimaforandringer.

Men succesraten for iværksættere er lav og det kan desværre forhindre, at innovative CO2-reducerende virksomheder finder vej fra forskningslokalet og ud på markedet. Den udfordring skal GreenUP Accelerator være med til at løse.

Et af de tydelige udfordringer er, at iværksætterne bruger alt for meget tid på kapitalrejsning. Al den tid, de penge og de ressourcer som iværksætterne bruger på at søge ny risikovillig kapital kan bruges markant bedre.

Og mange iværksættere har derfor brug for hjælp til at modne deres virksomhed, forretningsmodel og go-to-market-strategi, samt til at sikre finansiering.

GreenUP Accelerator afkorter vejen mod vækst

GreenUP Accelerator har udviklet en ny model for acceleratorprogrammer, som har fokus på at bringe startups ind i en ”gear up”-fase, hvor strategi, systemer, processer og andre forretningskritiske elementer er omdrejningspunktet, fremfor de mere eksplorative og dynamiske processer, der ellers typisk kendetegner acceleratorprogrammer.

Programmet har særligt fokus på startups med banebrydende CO2-reducerende teknologier eller forretningsmodeller inden for landbrug, fødevarer, energi, industri, ejendomsadministration, byggeri og transport.

Det forventes desuden at de deltagende virksomheder er cirka 12-18 måneder fra markedet, når de indtræder i GreenUP Accelerator, og at de første fuldtidsansatte allerede er på plads.

Resultater indikerer at GreenUP er på rette vej

Flere vækstparate virksomheder har allerede været igennem acceleratorforløbet. Med stor succes. Det har vist sig, at det, at arbejde stringent med skalering og internationalisering, sammen med et stærkt fokus på dialog med investorer, udfylder et hul i markedet hos de grønne iværksættere og reelt hjælper dem med både at overleve og komme godt i gang med at vokse på det globale marked.

GreenUP Accelerator fungerer i praksis på den måde, at der i den indledende fase af programmet udvælges 30 startups som deltager på 1-uges bootcamp. Herefter går 15 virksomheder videre til det egentlige acceleratorprogram som i alt har 20 måneders varighed og består af tre dele.

Når et forløb afsluttes, så er ambitionen at hver af deltagerne står bedre rustede til at indtage det globale marked for klimateknologier og derigennem bidrage til at reducere CO2-udledningen og bremse de livstruende klimaforandringer, der indtager kloden med høj hast.

GreenUP Accelerator - oplæg

Levedygtige virksomheder

Samtlige af de deltagende startups i GreenUP Accelerator er fortsat aktive virksomheder.

GreenUP Accelerator - company

Vækst og arbejdspladser

Der er i gennemsnit 14 ansatte ved programmets afslutning hos de deltagere, der gennemfører.

GreenUP Accelerator - partners

Kapitalrejsning

Der rejses i gennemsnit 17 mio. kroner hos de deltagere, der gennemfører forløbet.

Og indtil videre peger tallene den rigtige vej for GreenUP Accelerator. De virksomheder der deltager i forløbet lykkes med at overleve, og derudover får mange af dem også rejst penge og skabt vækst og arbejdspladser.

På den måde bliver de styrket i den videre færd mod øget global vækst og bliver i stand til at tilgå det internationale marked med robusthed og manøvredygtighed.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
GreenUP Accelerator

Projektejer:
DTU Science Park

Periode:
2020-2026

Støttet med:
2020 - 2022: 4,2 mio. kroner
2022 - 2026: 14,8 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af DTU Science Park i samarbejde med The Footprint Firm og læner sig op ad Industriens Fonds strategi, der blandt andet fokuserer meget på internationalisering og dansk erhvervslivs evne til at komme med løsninger på store globale udfordringer – herunder klimakrisen.

KONTAKT

Projektejer:
Steen Donner
CEO
DTU Science Park
20 88 39 29
sd@dtusciencepark.dk

Projektansvarlig:
Thomas Hebo Sparring
Program Manager
51 96 22 35
ths@dtusciencepark.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.