Innovationen i fokus ved VM i multisport

08.08.2018

Virksomheder og atleter var inviteret til et innovativt sideevent ved verdensmesterskaberne i multisport på Fyn.

Det innovative sideevent ’Train Smarter’ gav virksomheder, atleter og trænere en unik mulighed for at tilegne sig ny viden i en spændende og innovativ ramme. ’Train Smarter’ blev afholdt under dette års Fynske Bank Multisport World Championship festival, hvor trænere og atleter fra hele verden deltog.

Her en måned efter eventet reflekterer projektleder hos Idrættens Innovationslab, Christian Kierkegaard, over de forventninger og målsætninger, som der var skabt før ’Train Smarter:

Det er første gang, at der bliver lavet sådan et event, og vores mål var at skabe en god ramme for vidensdeling og innovation under dette års VM i multisport, hvilket lykkedes. De virksomheder og atleter, der var tilstede under sideeventet kom i dialog, og fik på den måde noget med hjem. Vi må dog erkende, at deltagernes fokus lå på deres kommende konkurrencer, og ikke på udvikling af udstyr,” siger Christian Kierkegaard.
 

Succes for virksomhederne

Én ud af de 12 virksomheder, der deltog i forbindelse med ’Train Smarter’, var Athleed. Direktør hos Athleed, Anders Hofman Laursen, var positiv over det udbytte de fik ud af eventet:

Vi fik blandt andet talt med to trænere fra USA og en fra Sydafrika, som vi nu er i dialog med. De kan både give os input samt teste vores platform, så ’Train Smarter’ var yderst værdifuldt for os,” siger han.
 

Bedre konkurrenceevne for begge parter

Hensigten med et arrangement som ’Train Smarter’ er at facilitere et godt møde mellem atleter og virksomheder.

Det har været formålet med Innovationslabbet at skabe et rum, hvor erhvervsliv og idrætsudøvere kan arbejde sammen på nye måder til gensidig gavn. Derved udvikles der hurtigere nye løsninger, som stiller både idrætsudøver og virksomhed bedre i den konkurrence, de møder hver dag, uanset om det er på et stadion eller på det globale marked for idrætsudstyr,” siger Charlotte Kjeldsen Krarup, der er udviklingschef hos Industriens Fond.
 

Tolv virksomheder deltog

I alt deltog tolv virksomheder i 'Train Smarter'-arrangementet. Nedenfor kan hovedparten af de deltagende virksomheder besøges.

PROJEKTET

Idrættens Innovationslab holder til i Idrættens Hus i Brøndby. Labbet så dagens lys i foråret 2017, og er skabt af Danmarks Idrætsforbund og Industriens Fond.

Partnerkreds

Idrættens Innovationslab er etableret som et samarbejde mellem Industriens Fond og Danmarks Idrætsforbund.

MERE INFO

Ønskes yderligere information om Idrættens Innovationslab, så kan Fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk