Industriens Fonds Iværksætterpris uddelt

21.01.2016

Torsdag eftermiddag vandt den danske virksomhed MedTrace Industriens Fonds Iværksætterpris på en halv million danske kroner. De tre iværksættere bag MedTrace fik overrakt prisen af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

I august 2015 flyttede 20 højteknologiske iværksættervirksomheder med pc’er, udstyr og store ambitioner ind i forskerparken Scion DTU som deltagere i iværksætterkonkurrencen Danish Tech Challenge. Torsdag aften og mange timers hårdt arbejde, solide erfaringer og udvikling senere, blev vinderen af konkurrencen så fundet. Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik kunne således overrække Industriens Fonds Iværksætterpris og de tilhørende 500.000 kroner til de glade vindere fra MedTrace.

Det har været et meget intenst og udviklende forløb. Og vi er meget stolte af at modtage Industriens Fonds Iværksætterpris. Det er nogle dygtige, hårdtarbejdende konkurrenter med stort potentiale, vi har boet, arbejdet og konkurreret med det seneste halve års tid, så kampen var tæt. Pengene skal nu bruges på at sætte endnu mere skub i MedTrace. Vi skal yderligere øge virksomhedens momentum og udvikling. Det her giver ekstra blod på tanden,” siger direktør for MedTrace, Martin Stenfeldt, der sammen med Rune Wilk Kristensen og Peter Larsen er stifter af virksomheden.
 

Virksomheder vi er på udkig efter

Undervejs i forløbet, har deltagerne arbejdet intenst med produkt- og forretningsudvikling, markedsanalyse, investorjagt, patentansøgninger og meget andet. Det er sket både sammen, individuelt og ikke mindst i tæt sparring med relevante specialister.

Danish Tech Challenge har igen i år udfordret og coachet virksomhederne, så deltagerne har kunnet rykke og udvikle sig og dermed styrke deres potentiale til at blive til netop de vækstvirksomheder, vi som samfund altid er på udkig efter. Danish Tech Challenge er et iværksætterforløb der henvender sig til hardware-iværksættere, der opfinder, udvikler og producerer fysiske produkter. Vi glæder os meget til at følge både MedTrace og de øvrige deltagere i fremtiden,” siger Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond, der står bag Danish Tech Challenge.
 

Afgørelsen

Afgørelsen og valget af MedTrace er sket efter grundig gennemgang og mange overvejelser hos juryen bag prisen. Juryens begrundelse for at have valgt MedTrace som vinder af Danish Tech Challenge 2015:

"Årets vinder i Danish Tech Challenge er en virksomhed, som scorer højt på alle parametre. Der er tale om ingeniørkunst på højt niveau i international topklasse. Virksomheden har stærke kompetencer både indenfor teknologien, men også på den kommercielle side. Virksomheden har udviklet en teknologi, der tilbyder deres kunder, partnere og brugerne en klar og reel værdi og de har allerede fået valideret, at kunderne er oprigtigt interesserede, både herhjemme og internationalt. Samlet set har virksomheden et klart og realistisk potentiale til indenfor få år at blive en god og sund dansk industrivirksomhed."

Finalisterne i konkurrencen talte ud over MedTrace også virksomhederne FluidanMEQUIntelligent MarkingSpaceInvader og Spiio.

Iværksætterprisen

Industriens Fonds Iværksætterpris uddeles til vinderen af acceleratorforløbet Danish Tech Challenge. Læs mere om Danish Tech Challenge og se hvem der tidligere har vundet Industriens Fonds Iværksætterpris.

Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et iværksætterprogram der fokuserer på hardware-virksomheder. Programmet gennemføres som et samarbejde mellem Scion DTU og Industriens Fond og kulminerer årligt med uddelingen af Industriens Fonds Iværksætterpris. Hvert år deltager cirka 20 virksomheder i forløbet. Mød dem her.

Mød vinderen

Der var i alt seks nominerede til finalen og den endelige kamp om Industriens Fonds Iværksætterpris. I sidste ende blev det MedTrace der løb af med sejren.