International eksport-hjælp til danske SMV'er

Projektet vil øge danske SMV’ers eksport og innovation ved at give dem adgang til udlandsdanskeres internationale viden og netværk.

 

I en tid, hvor Covid-19-krisen har lammet det meste af industrien med lukkede grænser og økonomisk nedgang, kan gode eksportråd være dyre. Udover usikkerheden i markederne i forbindelse med Corona-krisen oplever danske virksomheder ofte udfordringer med sprog, kultur og manglende netværk. Det ønsker International eksport-hjælp til danske SMV'er at ændre, ved at udnytte den specialistviden som allerede florerer hos udenlandsdanskere. Ved at opbygge et netværk i nærmarkederne: Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Schweiz ønsker projektet at øge danske SMV’ers muligheder for eksport og innovation.

I startfasen kortlægges SMV’ernes behov og udfordringer, og udenlandsdanskere rekrutteres gennem digitale kampagner. Netværket opbygges omkring DANIAS egen hjemmeside, hvor indhold udvikles for at sikre udlandsdanskerens motivation og engagement. Et mentorforløb matcher derefter SMV’erne med lokale udlandsdanskere med henblik på at løfte konkrete udfordringer med internationalisering og eksport på deres lokale marked.

Forløbet skal klæde danske SMV’er bedre på til at tackle eksportmæssige udfordringer, og skal føre til ny innovation af eksportveje. Projektet skal i sidste ende føre til en øget eksport og konkurrenceevne for de deltagende SMV’er samt bidrage til at gøre DANIAS’ digitale netværks- og communityplatform mere robust og udvide deres kontaktkartotek.

Projektet henvender sig til SMV’er inden for fremstillingsindustrien med potentiale til at starte eller udvide deres eksport enten geografisk eller til et nyt kundesegment, eller SMV’er som ønsker international inspiration til udvikling af nye produkter.
 

PROJEKTET

Projektnavn:
International eksport-hjælp til danske SMV'er

Projektejer:
DANIAS

Tid:
2020-2022

Støttet med:
1,9 mio. kroner

Hjemmeside:
www.danias.dk/page/export-help-through-mentorship

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af DANIAS’ i samarbejde med Danish Export Association.

TEMAINDKALDELSE 

Projektet er skabt i kølvandet på Industriens Fonds coronaindsats Styrket gennem Krisen – en del af genstartNU.dk.

KONTAKT

Projektejer:
Ulrik Dahl
Næstformand
DANIAS
30 31 87 88
uld@danishexport.dk

Kontaktperson:
Sofie Lyder Andersen
Head of Academy
60 22 00 73
sla@danishexport.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Brian Christensen
Projektleder
33 37 62 05
bc@industriensfond.dk