Mobilt FabLab

Det Mobile FabLab har udbredt og øget kendskabet til den digitale og personlige fremstillingsteknologi.

Projektet indrettede et mobilt FabLab i en bus. Det Mobile FabLab har efterfølgende kørt rundt i Danmark for at øge kendskabet til og førstehåndsindtrykket af den digitale og personlige fremstillingsteknologi. Der var konkrete målsætninger ved projektets start om, at Det Mobile FabLab skulle gennemføre en landsdækkende turné med minimum 40 besøg og i alt 200 åbne dage. I perioden skulle Det Mobile FabLab i kontakt med mindst 400 virksomheder og af disse indgå rådgivnings- og undervisningsforløb med minimum 200 virksomheder. Det Mobile FabLab skulle mindst skabe 10 projekter, hvor virksomheder kan afprøve prototypeteknologi i produktudviklingen og 10 projekter i at lave volume-produktion.
 

Rapport og case-katalog

I projektets afsluttende rapport og den tilhørende case-samling kan man læse om målopfyldelsen, erfaringerne, samt 20 cases fra danske virksomheder og iværksættere der har benyttet Det Mobile FabLab og de mange forskellige redskaber, som findes i den ombyggede bus.

Afslutningsrapport fra Det Mobile FabLab

Cases fra Det Mobile FabLab

 

Om projektet

Projektnavn:
Mobilt FabLab

Projektejer:
Væksthus Sjælland

Tid:
2013 - 2015

Støttet med: 
1,0 mio. kroner

Website:
www.DetMobileFablab.dk

Kontakt

Projektansvarlig:
Kaare Dybvad
Projektchef
Telefon: 53 72 71 92
Mail: kdy@vhsj.dk

Industriens Fond: 
Ole Østrup
Formidlingsansvarlig 
Mail: oos@industriensfond.dk 
Telefon: 33 37 62 08

Evaluering og cases

Det Mobile FabLab har været i berøring med mennesker og virksomheder over hele Danmark. Læs om målsætninger og resultater i projektets afsluttende rapport og læs mere om mulighederne ved at benytte et FabLab når 20 virksomheder og iværksættere sætter ord på deres oplevelser i en beskrivende case-samling.