Servitization

21.05.2014

I Industriens Fonds projekt om servitization er der udarbejdet en manual til, hvordan en producerende virksomhed knytter services til sin forretningsmodel.

Guiden er blevet til i et tæt samarbejde mellem CBS Competitiveness Platform og udvalgte virksomheder, som aktuelt sidder med overvejelser om at udvikle en forretningsstrategi, hvor services fylder mere end tidligere.

Driving Competitiveness Through Servitization er målrettet ledere, der ønsker at analysere og planlægge en servitization strategi for deres virksomhed.

”Det at koble services til produkter bliver i stadig større grad en attraktiv forretningsstrategi for producerende virksomheder.

Med guiden Driving Competitiveness Through Servitization har vi fået udarbejdet et redskab til ledere af industrivirksomheder til at sætte gang i denne proces. Guiden tager afsæt i konkrete udfordringer virksomheder oplever i transitionen fra en produktionvirksomhed til en service- og produktionsvirksomhed. Det er vores håb, at virksomhedsledere med guiden får et redskab til at igangsætte de nødvendige overvejelser, det kræver at udtænke en ny forretningsmodel”, siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

 

Om projektet

Projektnavn:
Servitization som en driver for den danske industris konkurrenceevne

Projektejer:
CBS Competitiveness Platform

Tid:
2014

Støttet med:
440.000 kr.

 

 

Kontakt

Projektansvarlig:
Professor Christer Karlsson
E: ck.om@cbs.dk
M: 38 15 23 87

Projektansvarlig Industriens Fond:
Udviklingschef Charlotte Kjeldsen Krarup
E: ckk@industriensfond.dk
M: 33 37 62 04