Singularity

27.02.2014

Crowdcare og Velocatr vinder finalen i Danske Idéer 2014, som blev afholdt i Dansk Design Center.

Onsdag den 26. februar dystede seks finalister i konkurrencen om at vinde et 10-ugers ophold på Singularity University i USA. Til at overvære finalen deltog små 100 tilskuere samt et dommerpanel bestående af syv kompetente personer, der dækkede områderne iværksætter- og innovationsmiljø, erhvervsliv og entreprenørskab. Programmet var krydret med indlæg fra blandt andre David Roberts, VP på Singularity University Design Society og Sara Nesari, CEO & grundlægger af BUCKY'o’ZUN. Derudover var Singularity University Danish Alumni med til at give arrangementet et internationalt præg.

Vinderne
Under voteringen besluttede dommerpanelet, at der blandt de seks finalister var to vinkler, der burde vinde. Derfor blev det besluttet at udråbe to vindere af Danske Ideer 2014:

  • Crowd Care udviklet af Søren Therkelsen
    Crowd Care er et system, der ved hjælp af smartphones kan alarmere folk med førstehjælpskompetencer, som befinder sig I nærheden af umiddelbart opståede skader og ulykker, herunder eksempelvis hjertestop. Formålet er at sikre en hurtig førstehjælpsindsats indtil ambulance og redningsfolk når frem.
  • Velocatr præsenteret af Christian Olesen
    Velocatr er udviklet i samarbejde med seks andre ingeniørstuderende fra SDU. Velocatr er en cykellygte med indbygget GPS, som gør det muligt at finde sin cykel via sin smartphone, hvis den skulle være stjålet eller på anden vis forsvundet.

Begge vindere får af Industriens Fond dækket udgifterne til et 10-ugers ophold på Singularity University i Californien. Her får de blandt andet mulighed for at arbejde videre med deres idé og få yderligere inspiration og udvikle evnen til at skabe løsninger på globale udfordringer. Årligt er der 40.000 ansøgere til de 40 pladser på Singularity University.

Om Danske Idéer

Industriens Fond støtter konkurrencen Danske Ideer med 200.000 kr. Konkurrencen har til formål at finde løsninger på globale udfordringer.

Danske Idéer er en konkurrence for unge forskere, studerende eller iværksættere, der arbejder med teknologi og design. Kom med en idé, som kan gøre livet bedre for en halv million danskere!

Mere om

Læs mere om konkurrencen på http://www.danskeideer.nu