To priser på to uger – ultra:bit stormer frem

15.10.2019

Industriens Fonds og DRs læringsprojekt om børns digitale dannelse modtog i fredags endnu en pris. Denne gang en Prix Europa i Berlin for ’Årets bedste europæiske digitale medieprojekt 2019’.

I fredags modtog ultra:bit endnu en international hæder. Denne gang en Prix Europa i Berlin for ’Årets bedste europæiske digitale medieprojekt 2019’. Den senste pris er den tredje i rækken og den anden på blot to uger. Forrige uge hentede læringsprojektet en af de prestigefyldte Prix Italia-priser i Rom, og tilbage i januar vandt ultra:bit TV-prisen 2019.

Jeg er virkelig både stolt og glad over prisen her. Den er et fint bevis på, at vi er godt på vej allerede – at det vigtige ikke behøver at være kedeligt, men sagtens kan formidles med både lyst og begejstring, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

TV-prisen ligger på skuldrene af Danmarks Radio, som i samarbejde med Industriens Fond og Centre for Undervisningsmidler udviklede ultra:bit i løbet af 2018. I takt med at teknologi og digitale løsninger bliver en mere og mere integreret del af vores liv, har der i højere grad været brug for, at danske børns digitale kompetencer og teknologiforståelse løftes. Derfor blev ultra:bit skabt og havde fokus på elever i 4. klasse.

Med en ny bevilling på 12,6 mio. kroner fra Industriens Fond vendte ultra:bit i år tilbage med fornyet styrke. ultra:bit 2.0 er en videreudvikling og udbredelse af det spændende univers, hvor 5. og 6. klasser nu også tilbydes mircobits, og hvor der sættes et større fokus på at inspirere og kompetenceudvikle lærere og ressourcepersoner, som skal bistå børnene i deres udvikling.

Læs mere om projektet på Fondens hjemmeside eller besøg projektsiden hos Danmarks Radio på nedenstående links:

PROJEKTET

ultra:bit er tilvejebragt af DR og Industriens Fond i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler.

YDERLIGERE INFO

Yderligere information om Industriens Fonds engagement i Ultrabit-projektet kan fås ved at henvende sig til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk