ultra:bit vil knække klimakoden

10.07.2019

En ny konkurrence skal få børn i 4., 5. og 6. klasse til at tænke i FN's Verdensmål og ideudvikle grønne løsninger ved hjælp af kreativitet og teknologi.

Kan små kloge hoveder ændre adfærden hos de store? Det forsøger ultra:bit at få svaret på, når de i slutningen af august lancerer den landsdækkende konkurrence Knæk Klimakoden, der skal få børn til at udvikle teknologi-idéer, der kan gøre deres forældre mere klimavenlige.

Konkurrencen udspringer af Industriens Fonds støtte til ultra:bit-projektet, som skal løfte børns digitale kompetencer og teknologiforståelse. Og som efter sommerferien på ny står klar med micro:bits til mere end 1300 tilmeldte grundskoler.

Erfaringerne fra ultra:bit viser, at store samfundsforandringer bør starte hos de små. En undersøgelse foretaget af Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter (NEUC) viste tidligere på året at 9 ud af 10 børn, der deltager i ultra:bit, synes, det er lettere at kode, end de troede. Og 8 ud af 10 lærere oplevede, at ultra:bit har klædt dem på til at undervise i at bruge teknologi til kreative løsninger.

De gode erfaringer har givet anledning til konkurrencen Knæk Klimakoden, der skal hjælpe med at løse FN’s 12., 13. og 14. verdensmål – ansvarligt forbrug og produktionsformer, klimaindsats og livet i havet.

Præmierne for 'Bedste Idé' og 'Bedste Løsning' er 15.000 kr. til en oplevelsestur med klassen.
 

Tilmelding

Konkurrencen skydes i gang i uge 35, og har frist for indsendte ideer i uge 44.

PROJEKTET

ultra:bit er tilvejebragt af DR og Industriens Fond i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler.

TILMELDING

Det åbnes op for tilmelding i uge 35 med frist for indsendelse af ideer i uge 44. Tilmelding foregår på via nedenstående link:

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk