Ultra:bit vinder stor TV-pris

28.01.2019

Lørdag den 26. januar løb Ultra:bit med TV-prisen 2019 i kategorien ”Bedste indhold på flere platforme” – en anerkendelse af projektets ambitioner og stigende popularitet. Med en ny bevilling fyres der yderligere op under kedlerne i kode-projektet.

Mere end 1.000 branchefolk var samlet i Tivoli Hotel & Congress Center i København til den årlige prisuddeling, TV-prisen 2019. Ved arrangementet modtog projektet ultra:bit prisen for ”bedste indhold på flere platforme”. Prisen er en cadeau til projektets store popularitet blandt børn og voksne, men også for projektets relevans.

I takt med at teknologi og digitale løsninger bliver en mere og mere integreret del af vores liv, er der i højere grad brug for, at danske børns digitale kompetencer og teknologiforståelse løftes. Derfor udviklede Danmarks Radio i 2018 ultra:bit i samarbejde med Industriens Fond og Centre for Undervisningsmidler.
 

Ultra:bit 2.0

Her i 2019 har initiativet fået fornyet styrke med lanceringen af ultra:bit 2.0. Med en ny bevilling på 12,6 mio. kroner fra Industriens Fond kan ultra:bit 2.0 videreudvikle og udbrede det spændende univers, som ultra:bit har skabt. Foruden at flere af ultra:bits populære aktiviteter, som KreaKode Camps og uddeling af micro:bits til elever, introduceres der i det nye projekt en række nye aktiviteter og temaer, som yderligere skal understøtte børns arbejde med og kritiske forståelse for teknologi og kodning.

Herudover tilføjes et større fokus på at inspirere og kompetenceudvikle lærere og ressourcepersoner, som skal bistå børnene i deres udvikling. Læs mere om projektet på Fondens hjemmeside eller besøg projektsiden hos Danmarks Radio på nedenstående links:

PROJEKTET

ultra:bit er tilvejebragt af DR og Industriens Fond i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler.

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Kira Weis Klinke
Projektleder
Telefon: 33 37 62 07
Mail: kwk@industriensfond.dk